“El Dia Més Curt” arriba a Puigcerdà

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya i Catalunya Film Festivals han organitzat pel proper dia 17 de desembre i en el marc de la festa del curtmetratge, “El Dia Més Curt”, una projecció al Museu Cerdà de Puigcerdà.  “El Dia Més Curt” és un esdeveniment internacional que celebra el curtmetratge com a gènere cinematogràfic per a tots els públics: infants, joves, adults i famílies. 

EDMC16PUIG-Banner
photo_camera La imatge de la jornada.

Aquest, especialment a Catalunya, viu un moment espectacular, amb premis com la Palma d'Or a Cannes, diverses nominacions als premis de l'Acadèmia Europea i dos curts seleccionats aquest any als Òscars. Els actes d'aquesta edició tindran lloc a tota Catalunya, illes Balears i País Valencià.  A Barcelona, l'acte principal tindrà lloc al CCCB els dies 20 i 21 de desembre, amb la projecció d’un film rellevant de cada festival adherit a Catalunya Film Festivals. El film que ha seleccionat el Festival Internacional de Cinema de Cerdanya ha estat “Alquimia” (Marta Parreño).

· PERLES:  el programa per a redescobrir joies de tots els temps que en molts casos romanen oblidades. Reivindiquem el format curt, en tota la seva grandesa.   (Recomanat per a majors de 12 anys)

· FORWARD: experimentació i noves narratives. Les propostes més agosarades i fresques especialment dedicades als joves- i també pels adults més inquiets que volen estar a la davantera. (Recomanat per a majors de 14 anys)

· CURT.CAT:  una selecció amb alguns dels curtmetratges en versió original en català més destacats de l’actualitat. (Recomanat per majors de 12 anys)

· EN FAMÍLIA:  una acurada selecció per al públic infantil i també per divertir tota la família. Un cinema amb valors però també que inspira i que alimenta la curiositat. (Recomanant per a tots el públics)

· NIT BANDARRA:  la sessió més gamberra, els curts més disbauxats i passats de rosca. Tornem a posar cap per avall totes les convencions i tabús. (Recomanat per a majors de 16 anys)

Més info de la programació a Puigcerdà: El dia més curt.