Denunciades penalment dues persones per espoliar el jaciment arqueològic de Bolvir

Els Mossos els van trobar diverses peces de pedra que acabaven d'extreure

Imatge del jaciment de Bolvir d'on un grup de ciutadans alemanys va espoliar diverses pedres i peces arqueològiques. (Horitzontal)
photo_camera Imatge del jaciment de Bolvir d'on un grup de ciutadans alemanys va espoliar diverses pedres i peces arqueològiques.

Els Mossos d'Esquadra van denunciar penalment el 30 de juliol dos ciutadans alemanys, com a presumptes autors d'un delicte contra el patrimoni històric. Els fets van passar el mateix dia al jaciment arqueològic de Bolvir (Cerdanya). Un responsable va avisar la policia en tenir coneixement que un grup de set persones, fent ús d'un detector de metalls, estava fent excavacions per extreure peces. Els agents que es van desplaçar fins al jaciment van escorcollar aquestes persones i els van trobar diverses peces de pedra que acabaven d'extreure. Així, els Mossos els van comissar totes les peces i també el detector de metalls que portaven. Ara, hauran de comparèixer al jutjat que porta el cas quan siguin requerides.

El responsable del jaciment va explicar a la policia que abans de començar la visita havia advertit al grup de persones que no podien sortir de la zona acotada amb cordes i havien de seguir el recorregut marcat. Al cap d'una estona es va adonar que havien fet petites excavacions i feien recerques amb un detector de metalls.