08.12.2022 |
Viure als Pirineus

Das finalitza el 3er cicle de conferències "Explica'm una història" amb Sandra Adam

La tercera conferència del cicle "Explica'm una història", va finalitzar amb la conferència “Das, la fe contra la cultura. Gènesi i erecció de l’església de Sant Llorenç de Das”

171117-GRC-Explicam-Hisoria-Das-15
Sandra Adam, durant la conferència
Das finalitza el 3er cicle de conferències "Explica'm una història" amb Sandra Adam

Divendres, dia 17 de novembre, a les 20 hores, a la Sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, a Puigcerdà, va tenir lloc la tercera i darrera de les conferències del III Cicle “Explica’m una història”, que coorganitzen el Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de Cerdanya i el Consell Comarcal de Cerdanya.

La conferència portava per títol: “Das, la fe contra la cultura. Gènesi i erecció de l’església de Sant Llorenç de Das”, a càrrec de Sandra Adam, llicenciada en Història de l’Art per la UB i Màster en Formació de professorat de Ciències Socials per la UAB. La ponent va parlar primer de la construcció de la Casa del Comú, de Das, a instàncies del filàntrop Rossend Arús i que això va motivar la reacció de la família Bertrand de construir una nova església en el lloc on s’havia ensorrat l’antiga església romànica del poble, de la qual, per desgràcia, no tenim ni fotos ni dibuixos.

La conferència va ser seguida per nombrós públic que va formular algunes preguntes sobre el contingut de la conferència.

Amb aquesta, finalitza el III Cicle de Conferències “Explica’m una història”, que ha tingut un seguiment de públic més que satisfactori i esperem oferir el 2018 el IV Cicle de conferències de temàtica històrica local.

Das finalitza el 3er cicle de conferències "Explica'm una història" amb Sandra Adam
Comentarios