06.10.2022 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS 14F

La CUP proposa la diversificació de l’economia del Pirineu per trencar amb el monocultiu turístic

La CUP ha mostrat el seu rebuig a la candidatura de Barcelona-Pirineus als Jocs Olímpics d’Hivern.
photo5810045120681194601
El candidat pirinenc Bernat Lavaquiol a l'estació de la Molina/ CUP
La CUP proposa la diversificació de l’economia del Pirineu per trencar amb el monocultiu turístic

La CUP ha mostrat el seu rebuig a la candidatura de Barcelona-Pirineus als Jocs Olímpics d’Hivern. Ho ha fet en una roda de premsa, on han intervingut Natàlia Sànchez i Bernat Lavaquiol, des de l’estació d’esquí de la Molina juntament amb Arran, en el si de la campanya “El Pirineu es fon”, campanya que vol posar al centre del debat emergència climàtica i que rebutja la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern per l’impacte mediambiental i social que generarà.

Des de la CUP, creuen que és un projecte dissenyat des dels despatxos de Barcelona i que gira l’esquena a les necessitats dels pobles del Pirineu. Afegeixen que és un projecte que obre les portes a l’especulació i que generarà un impacte ambiental i social molt gran per uns pocs dies de celebració.

photo5810045120681194600

De fet el Govern de la Generalitat no només ha tirat endavant amb la candidatura sense consultar-ho amb la població, sinó que ja ha començat les obres per complir amb les infraestructures que demana el Comitè Olímpic Internacional. Aquestes, que van des de l’ampliació de la pista d’esquí de Coll de Pal o el desdoblament de la carretera C-16, que quedaran en desús un cop acabats els Jocs Olímpics i deixaran un deute encara més gran.

Els anticapitalistes proposen trencar amb el monocultiu turístic que es viu de punta a punta del Pirineu que només porta especulació, destrucció del territori i precarietat laboral. Per contra, aposten per una diversificació de l’economia i establir regions que siguin capaces de produir aliments, tenir petita indústria o serveis. Això portaria un augment dels llocs de treball en territoris despoblats, rehabitar molts pobles o revertir l’envelliment poblacional.

Pel que fa al turisme creuen que s’ha de reinventar i ha d’evolucionar. Cal deixant de banda projectes faraònics i apostar per un turisme familiar, respectuós amb l’entorn i que deixi la mínima empremta a la natura com ara l’esquí de muntanya, senderisme o xarxes de carrils bici en entorns rurals menys massificats turísticament.

La CUP proposa la diversificació de l’economia del Pirineu per trencar amb el monocultiu turístic
Comentarios