RECERCA

Crida a la presentació de comunicacions a les VI Jornades d'Estudis Comarcals de la Cerdanya

Les Jornades d’Estudis Comarcals de Cerdanya, de periodicitat biennal, pretenen fomentar la recerca científica creant un espai de trobada i intercanvi per a totes aquelles persones que fan investigació sobre la comarca.
Jornades estudis comarcals Cerdanya 2
photo_camera Erola Simon Lleixà en una edició anterior de les Jornades d'Estudis Comarcals de Cerdanya / Gael Piguillem

El proper 5 d'octubre de 2024 se celebrarà al Museu Cerdà de Puigcerdà les VI Jornades d'Estudis Comarcals de Cerdanya que organitzen conjuntament el Grup de Recerca de Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya i l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya.

Els organitzadors de les JECC fan una crida de nou a la participació a través de la presentació de comunicacions. Les VI Jornades d’Estudis Comarcals de Cerdanya són obertes a treballs de l'àmbit de les humanitats i les ciències socials.

Es poden presentar les propostes fins el dia 15 d'agost. Les persones interessades trobaran tota la informació relativa a la forma de presentació de les comunicacions en el document adjunt. 

La participació a les Jornades és gratuïta tant per comunicants com per assistents en general.

Es pot accedir a la gravació de la passada edició de les Jornades d'Estudis Comarcals de la Cerdanya  

Jornades estudis comarcals de Cerdanya 2024 cartell
Jornades estudis comarcals de Cerdanya 2024 cartell

Objectiu de les Jornades

Les Jornades d’Estudis Comarcals de Cerdanya, de periodicitat biennal, pretenen fomentar la recerca científica creant un espai de trobada i intercanvi per a totes aquelles persones que fan investigació sobre la comarca. L’èxit d’assistència de les cinc darreres edicions ens indica que la recerca sobre la Cerdanya és ben viva i que els investigadors aprofiten l’existència d’aquesta plataforma per a la difusió dels seus treballs. Els organitzadors de les JECC fem una crida de nou a la participació a través de la presentació de comunicacions.

Data i espai

Dissabte 5 d’octubre de 2024, tot el dia. Museu Cerdà, carrer Higini de Rivera 4, Puigcerdà.

Lluís Obiols Jornada estudis comarcals Cerdanya
Intervenció de Lluís Obiols a les V Jornades d'Estudis Comarcals de Cerdanya / Foto: Francesc Esteban

Contingut de les Jornades

Les VI Jornades d’Estudis Comarcals de Cerdanya són obertes a treballs de l'àmbit de les humanitats i les ciències socials. Les propostes han de ser inèdites i han d’aportar substancial coneixement nou referent a la Cerdanya, entesa aquesta com un sol espai cultural i històric. Les comunicacions presentades seran publicades al 6è número de ERA, revista cerdana de recerca. Les Jornades es desenvoluparan en sessions de matí i de tarda. Les comunicacions es presentaran en blocs segons l’àmbit científic. Les intervencions tindran una durada d’entre 10 i 15 minuts i es reservarà un espai de temps per al debat al final de cada bloc. A mitjans de setembre es publicarà el programa definitiu de les Jornades amb l’especificació de totes les intervencions i horaris. La participació a les jornades és gratuïta tant pels comunicants com pels assistents.

Jornades estudis comarcals Cerdanya
III Jornades d'Estudis Comarcals de Cerdanya / @recercacerdanya

Presentació de comunicacions

er participar a les VI Jornades d’Estudis Comarcals de Cerdanya, cal enviar un resum del treball de recerca abans del dia 15 d'agost de 2024 a l’adreça [email protected]. Els resums han de tenir una extensió aproximada d’entre 500 i 1000 caràcters. Cal indicar les dades personals (nom i cognoms, adreça, telèfon, correu electrònic) i, si és el cas, el nom de l’entitat o institució de recerca a la qual l’autor està vinculat. Per a la posterior publicació dels treballs a la revista ERA,s’hauran d’enviar els textos definitius abans de l’1 de febrer del 2025 atenent a les normes de presentació dels treballs que els autors rebran oportunament i on també s’especificarà la forma de lliurament. Les comunicacions presentades seran avaluades pel Comitè Científic que es reserva el dret de declinar alguna proposta de comunicació si considera que no s’adequa als paràmetres anteriorment descrits.

Per més informació: Grup de Recerca de Cerdanya [email protected]