JOVENTUT

Crida a les empreses locals que estiguin interessades a formar part del Carnet Jove de la Cerdanya

El Consell Comarcal de la Cerdanya impulsa un carnet jove comarcal per "promocionar el territori i el seu teixit social i comercial".
Carnet Jove Cerdanya
photo_camera El Consell Comarcal de la Cerdanya impulsa un carnet jove comarcal

El Consell Comarcal de la Cerdanya, juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut, està treballant perquè a partir de l'octubre de 2023 la comarca compti amb el Carnet Jove de la Cerdanya, una extensió territorial del ja existent Carnet Jove de Catalunya. En aquest sentit, l'ens comarcal s'ha adreçat als ajuntaments cerdans per a demanar-los la col·laboració pel que fa a la difusió dels beneficis del carnet entre la ciutadania i la difusió del projecte entre empresaris i serveis locals. "Aquest és un projecte beneficiós tant pels joves com pels serveis i les empreses i els comerços locals. I des de l'Ajuntament de Llívia demanem a totes aquelles persones interessades a formar part del projecte es posin amb contacte amb l'ajuntament, per incloure'ls com a membres participants en aquesta iniciativa", han explicat les regidores de Polítiques Socials i Promoció municipal, Anna Cunill i Marta Catasús, respectivament.

El Carnet Jove de la Cerdanya està adreçat a les persones empadronades als pobles de la comarca, que tinguin entre 12 i 30 anys.

Una extensió del Carnet Jove de Catalunya

Des de la seva creació l'any 1986, el Carnet Jove de Catalunya s'ha convertit en un dels principals referents entre la població jove del nostre país. Actualment, 500.000 persones joves catalanes d'entre 12 i 30 anys en són titulars, gràcies a la cooperació de les entitats, empreses i organismes que han assumit com a propis els valors d'aquest servei, la qual cosa permet oferir al jovent més de 8.000 descomptes i avantatges en un ampli ventall de béns, serveis, esdeveniments i propostes.

Tot i aquest elevat nivell d'acceptació, es planteja un nou impuls social del carnet amb l'objectiu d'apropar aquest servei encara més a les persones joves, potenciant la seva utilització en l'àmbit local perquè esdevingui una eina d'ús en el dia a dia dels i les joves, en serveis i productes molt diversos, i també de promoció del teixit comercial.

Per aquest motiu, s'està desenvolupant el Projecte Carnet Jove Local per consolidar el carnet també a escala local. L'objectiu d'aquest és potenciar el vessant local i territorial del carnet, en l'àmbit de la millora de serveis, d'identitat i de proximitat a la població jove, promovent el seu ús en el dia a dia, i promocionant el territori i el seu teixit social i comercial, del qual formeu part.