LLIBRES

La periodista Cori Calero presenta a Puigcerdà el seu llibre "Si el cel es tornés vermell. El canvi climàtic”

L'acte ha tingut lloc Museu Cerdà i ha estat organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya
Cori Calero presentació GRC
photo_camera Enric Quílez i Cori Calero al Museu Cerdà de Puigcerdà /GRC

El passat dissabte va tenir lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà la presentació del llibre “Si el cel es tornés vermell. El canvi climàtic”,  de la divulgadora i periodista Cori Calero, editat per Viena edicions. L'acte va estar organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i presentat per Enric Quílez i Castro.

"El canvi climàtic no és el problema més important, és l’únic problema que ens ha d’importar. I ara és el moment d’actuar", assegura la periodista i divulgadora mediambiental.

Cori Calero presentació GRC 2

Si el cel es tornés vermell. El canvi climàtic. Conèixer-lo per combatre'l

Imagineu-vos que un dia us lleveu i veieu que, incomprensiblement, el cel s’ha tornat vermell! Totes les televisions, tots els diaris, tothom en parla a les xarxes... No hi ha cap altra notícia al món. Passen els dies i el cel continua sent vermellíssim. I els científics asseguren que això és degut a les emissions de gasos per l’activitat humana. I n’aporten proves irrefutables.

Aquest llibre vol demostrar que el cel s’està tornant vermell encara que no ho veiem i pretén esperonar-nos a actuar.

Sens dubte tothom sortiria immediatament al carrer a demanar que es fes ja alguna cosa perquè el cel tornés a ser blau. I els polítics correrien a promulgar lleis. Però la realitat és que els efectes de l’escalfament global no són tan visibles, la qual cosa  no vol dir que no existeixin. Aquest llibre vol demostrar que el cel s’està tornant vermell encara que no ho veiem i pretén esperonar-nos a actuar.

Si el cel es tornés vermell

Cori Calero. El perfil

Cori Calero va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Lleida i es va llicenciar en Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Periodista ambiental i divulgadora científica, és autora de textos informatius, articles i també llibres com ara Explora Catalunya amb Cori Calero (2016).

Va començar la carrera periodística en l’àmbit local, essent encara estudiant, a Segre Ràdio, i va iniciar-se en el gènere televisiu el 1998. Va ser reportera en diverses televisions, com ara Antena 3, CNN+ o Via Digital, on es va dedicar al contingut de documentals. A TV3 va començar amb programes com ara De la Terra, Viure Catalunya, De vacances, En directe o Espai Terra, i també hi ha treballat molts anys en els Serveis Informatius. Ha presentat els informatius del 3/24 i també el Telenotícies Comarques. Fa més de deu anys que s’ha especialitzat en el periodisme ambiental i el canvi climàtic.