25.05.2022 |
Viure als Pirineus

MUNICIPIS

El Consorci Servei de Recaptació Cerdanya gestionarà finalment les multes de trànsit de Llívia

L’ens sancionarà, liquidarà i recaptarà les multes que s’imposin per la circulació de vehicles que no compleixin la normativa.
Llívia 1
Un vehicle estacionat al carrer del Raval de Llívia / FS
El Consorci Servei de Recaptació Cerdanya gestionarà finalment les multes de trànsit de Llívia

El Consorci Servei de Recaptació Cerdanya-Ripollès, del Consell Comarcal de la Cerdanya, serà l’organisme que gestionarà les sancions de trànsit de Llívia. L’ens sancionarà, liquidarà i recaptarà les multes que s’imposin per la circulació de vehicles que no compleixin la normativa, segons ha aprovat el ple extraordinari de l’Ajuntament de Llívia que s’ha celebrat aquest dilluns, dia 19 d’abril.

Aquest acord arriba després del ple del passat dia 6 d’abril de 2021, sessió en la que es va aprovar que la gestió integral d’aquest servei es delegava a l’oficina de Xaloc de la Diputació de Girona. Entre la data del 6 i el 19 d’abril, però, s’han donat unes circumstàncies que han modificat substancialment l’escenari administratiu. D’una banda, el Consorci ­-que inicialment només s’encarregava de la liquidació i de la recaptació- farà ara, també, la tramitació i la gestió de la sanció. A més, s’ha compromès a fer una rebaixa de les condicions en la prestació del servei -i que seran més favorables per a l’administració local-. I, de l’altre costat, l’oficina Xaloc ha fet saber que un canvi de gestió a mig exercici anual fa difícil, que no inviable, el traspàs administratiu.

Llívia trànsit

Així, el ple d’aquest dilluns, ha revocat, primer, la delegació dels serveis a favor de la Diputació de Girona i, després, ha traspassat la potestat instructora de les sancions al Consorci Serveis i Recaptació Cerdanya-Ripollès de l’ens comarcal.

Durant la sessió plenària d’aquest dilluns, l’Ajuntament de Llívia ha volgut deixar clar que inicialment ja era favorable a aquest acord ja que, fins a la data, el servei del Consorci ha estat i és molt satisfactori. A més, segons es recorda des de l’Ajuntament, els beneficis de la gestió del cobrament d’aquests tributs i impostos per part del Consorci recau i es destinen als serveis que comparteixen els municipis de la Cerdanya, com és el cas dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Cerdanya o la gossera comarcal, entre altres.

El Consorci Servei de Recaptació Cerdanya gestionarà finalment les multes de trànsit de Llívia
Comentarios