MOTOCICLISME

Confluència per una Cerdanya Sostenible preocupada per la celebració l’Enduro FIM Vintage Veteran Trophy

L’Enduro FIM Vintage Veteran Trophy celebrarà la seva 3a edició a la Cerdanya, entre el 17 i el 21 d'octubre amb més de 250 pilots inscrits
EnduroVintage04_5216af85fd_k
photo_camera L’Enduro FIM Vintage Veteran Trophy celebrarà la seva 3a edició a la Cerdanya / enduromagazine.com

L’executiva de la Confluència per una Cerdanya Sostenible ha expressat, a través d'un comunicat, la seva preocupació amb la celebració d'un seguit de proves de l’Enduro FIM Vintage Veteran Trophy (motocicletes) a la comarca. Asseguren que no estan en desacord amb aquesta activitat, "serveixen per atraure un determinat tipus de turisme esportiu que el desestacionalitza, cosa molt necessària".

Confluència Cerdanya
 'Confuència per una Cerdanya sostenible' pretén discutir ordenadament un futur diferent per a la comarca / CONFLUÈNCIA

L'executiva de Confluència manifesta no tenir res en contra de l’accés ordenat de les motocicletes al medi natural, però demanen "que s’extremin les precaucions a l’hora d’evitar erosions innecessàries en el medi i, especialment, es tingui molta cura en un any en què hi ha una sequera extrema a la muntanya".

Els representants de l'entitat cerdana suposen que la prova té tots els permisos en ordre i que els tècnics de Natura, les autoritats municipals i els organitzadors s’encarregaran de controlar el bon desenvolupament de les activitats. Des de la Confluència, asseguren que faran també un seguiment, "dins de les nostres possibilitats, i especialment vetllarem per la correcta situació de l’entorn" on s’hagin desenvolupat les activitats.

Més de 250 pilots inscrits

L’Enduro FIM Vintage Veteran Trophy de l’Enduro celebrarà la seva tercera edició a la Cerdanya, entre el 17 i el 21 d'octubre amb més de 250 pilots inscrits representant a onze nacionalitats  La base d'operacions i centre neuràlgic se situarà a Puigcerdà. Una prova que s'està guanyant el seu espai i protagonisme, en la qual la competició amb el sabor d'uns altres temps i la possibilitat de veure en acció motocicletes clàssiques està arribant al cor dels aficionats.

La col·laboració del Consell Comarcal de la Cerdanya i els Ajuntaments de Puigcerdà, Bolvir, Queixans, Ger, Guils i Fontanals de Cerdanya ha estat fonamental per a l'organització d'aquesta edició del FIM Vintage Veteran Trophy.

queixans-3464_285-54028389_20231006133037
L’Enduro FIM Vintage Veteran Trophy celebrarà la seva 3a edició a la Cerdanya / neomotor.epe.es 

Recorregut

El recorregut que ha preparat l'organització és complet i variat i no faltaran, a més del ral·li, tram d'acceleració ni cronometrades. Després de la cerimònia de presentació dels equips participants, prevista per al dia 17 d'octubre, el primer dia de competició reviurem les ja desaparegudes proves d'acceleració i un ral·li d'uns 20 km de recorregut. L'endemà (19 octubre), el ral·li serà de 60 km i tindrà lloc a Bolvir, amb un tram i dos cronos. El dia 20, el ral·li serà de 50 km pels voltants de Queixans, amb tram i dos passos per la crono. L'última jornada, com és habitual, tindrà un aire festiu no exempt d'espectacle, amb la prova final de motocròs, que es desenvoluparà prop del pàdoc. 

Categories

L'esperit del Enduro Vintage Trophy es reflecteix entre els noms il·lustres que conformen la inscripció, amb més de 250 pilots repartits en les diferents categories, que representaran a onze nacionalitats diferents. Espanya (64) és el país amb més pilots inscrits, seguida per França (64), Itàlia (61), Alemanya (33), Polònia (6), Gran Bretanya (5), Portugal (4), Bèlgica, els EUA, Àustria, Suïssa (3) i Hongria (3).