04.12.2022 |
Viure als Pirineus

ENTITATS

La colla d'Els Llepatupins, entitat de geganters i grallers de Llívia, necessiten voluntaris

L'entitat, nascuda en el 2019, vol reactivar-se després d'estar inactiva per la pandèmia.
grallers Llívia 2
La colla d'Els Llepatupins, entitat de geganters i grallers de Llívia / llivia.org
La colla d'Els Llepatupins, entitat de geganters i grallers de Llívia, necessiten voluntaris

La colla d'Els Llepatupins, entitat de geganters i grallers de Llívia, vol recuperar l'activitat que es va veure interrompuda arran de la complicada situació sanitària derivada de la pandèmia. Des de fa pocs dies que els integrants de l'entitat es reuneixen els dimarts, de 18 a 19 hores, al local d'Els Frares. La portaveu del col·lectiu, Núria Casanovas, explica que la voluntat és tornar a engegar motors.

La colla es va crear el 2019 i només va tenir l'oportunitat de fer dues sortides. La pandèmia va trencar la dinàmica i ara es torna a engegar. En aquest sentit, Casanovas explica que els calen més voluntaris. "Som poques persones. Principalment, ens convindria poder disposar de més voluntaris en el grup de les gralles", explica Casanovas.

Participar en l'entitat de geganters i grallers de Llívia és gratuït. L'activitat està oberta a totes les edats, a partir dels deu anys. La voluntat és poder fer un bon grupet de voluntaris que "ens permeti participar a les festes locals, sobretot, i també fer alguna sortida comarcal, col·laborant amb les altres colles que hi ha a la Cerdanya".

"Hauries de posar que tothom és apte per a tocar la gralla. No cal que sàpiga de música, No cal que tingui experiència. A l'entitat, els ensenyem, des de zero. Només cal tenir ganes de fer-ho", ha explicat Casanovas.

En aquest moment, la colla de geganters i grallers fan anar els gegants Hércules i Lampègia, i altres figures més. Tot plegat, era un material que estava guardat als magatzems municipals i que es van fer en el seu dia fruit de la relació de Llívia amb les jornades, cursos i tallers del Fescat.

La colla d'Els Llepatupins, entitat de geganters i grallers de Llívia, necessiten voluntaris
Comentarios