El col.lectiu APiA reclama la revisió de les obres de la carretera de Lles de Cerdanya

14088636_1124441794290721_7862950104007501243_n[1]
photo_camera Una imatge de les obres.

Les societats cultes tenen cura del seu paisatge. Pirineu (en aquest cas la Cerdanya) i paisatge de qualitat hauríen de ser sinònims. Les obres en curs d´ampliació de la carretera de Martinet a Lles de Cerdanya són una greu agressió al paisatge, que cap país centre-europeu permetria.

Partint de la convicció que han de ser benvingudes obres de millora de les comunicacions viàries al Pirineu (avui tan precàries) i que la carretera de Martinet a Lles precisava d'una urgent posta al dia, i acceptant la bona voluntat de l'administració actuant, la Diputació de Lleida, el que s'ha produit és un error de projecte. El que s'havia de resoldre amb l'ampliació d'un metre de la calçada, la construcció d'una cuneta americana i un nou paviment d'asfalt en calent, s'està transformant en una ferida irreversible, amb una plataforma excessiva, immensos desmunts, una pedrera i talussos d´impossible revegetació.

Abans que sigui massa tard,el col.lectiu APiA s'adreça a l'Ajuntament de Lles, a la Diputació de Lleida, a La Generalitat de Catalunya i a l'opinió pública, reclamant la revisió immediata del projecte, la reformulació de les condicions d'adjudicació de l'obra i la paralització dels moviments de terra que malmeten tan greument la qualitat del paisatge en aquesta sensible part del Pirineu.

Joan Ganyet, Ernest Altés, Paco Boya, Joan Obiols, Lluís Llobet, Jordi Dalmau, Alfred Perez-Bastardas, Josep Tallaferro, Carlos Guàrdia, Montse Guiu, Esteban Farrero, Carles Gascón, Sol Gasch, Anna Bonet, Enric Quilez, Carles Pont, Pèir Còts, en representació dels 60 membres del col·lectiu APiA Grup d’Opinió.

comentaris