CINEMA

El Cerdanya Film Festival tanca la 14a edició fent rècord d'espectadors i de participants en les activitats

El certamen es consolida com un festival de referència a Catalunya
f2c61058-df8c-48d6-b463-a079dd38ea0d
photo_camera Fotografia de grup dels premiats a la 14a edició del Cerdanya Film Festival / CFF

La 14a edició del Cerdanya Film Festival baixarà el teló aquest diumenge aconseguint la xifra rècord de 7.000 espectadors, el doble de la darrera edició, al llarg de les 150 projeccions del certamen. La xifra s'eleva a les 14.000 persones si també s'hi suma el nombre de participants a les activitats que complementen el festival com el Congrés Transfronterer de l'audiovisual del Pirineu, els assistents al Laboratori i al Campus, així com els tallers a les escoles rurals i les exposicions. El director del Cerdanya Film Festival, Jordi Forcada, ha assegura estar "molt content" i ha destacat la tasca "necessària" del certamen com a "única pantalla de zones rurals" davant els tancaments dels cinemes.

Aquest dissabte s'ha celebrat l'entrega de premis al Casino Ceretà de Puigcerdà. L'acte ha comptat amb la presència dels guardonats i dels representants públics encapçalats per l'alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió, qui ha destacat que "és un honor disposar de festivals d'aquest tipus a nivell cultural".

Pel que fa al palmarès de la 14a edició, el premi Millor Curmetratge de Ficció espanyol Vila de Puigcerdà se l'ha endut 'El tren de l'alegria' de Jordi Boquet, el de Millor Curtmetratge de Ficció i Animació Internacional Vila de Puigcerdà ha estat per 'Fortissimo' de Víctor Cesca, i el premi Millor Curtmetratge Documental Espanyol Vila de Puigcerdà ha recaigut en 'Ava' de Mabel Lozano.

f2c61058-df8c-48d6-b463-a079dd38ea0d
Fotografia de grup dels premiats a la 14a edició del Cerdanya Film Festival / CFF

El festival ceretà és col·laborador amb els Premis Goya de l’Academia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, amb la qual cosa les projeccions guanyadores en les seccions de curtmetratge de ficció i també de documental del festival ceretà es classifiquen directament per a la selecció d’aquests reconeguts premis.

El jurat també ha guardonat 'Takbir', de Jordi Calvet, amb el premi Talent Emergent, que també s’ha endut el de Millor interpretació coral. 'Lobos', de Javi Coca, s’ha endut el premi al Millor Muntatge; 'París 70', de Dani Feixas, ha estat guardonat amb el premi Millor Guió Original (guionista Marc Solís); 'Urraca, Caçador de rojos', de Pedro de Echave i Felip Solé, s’ha endut el premi Memòria; i 'Carpetas Azules', d’Ander Iriarte, ha estat el guanyador del premi Mirada Social.

Jordi Gassió cloenda Festival Cinema Cerdanya
L’alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió, va participar a la cloenda de la 14ena edició del Cerdanya Film Festival / puigcerda.cat

El palmarès de la 14ena edició del Cerdanya Film Festival també inclou el premi Pel·lícula de Muntanya que ha estat per 'El riu dels set noms', de Sergi Ricart; el Curtmiratge que ha recaigut a 'De nit', d’Ona Jané; el de Millor Documental se l’ha endut 'No callarem, un film per la llibertat', de Claudia Arribas, Violeta Octavio i Carlos Juan; i el Millor Film en català ha estat per 'Un cel de plom', de Miquel Romans.

Finalment, el premi a Millor Direcció se l’ha endut ex aequo Pablo Quijano per 'Rubio Cobrizo', i Ona Jané per 'De nit'. El premi a Millor Interpretació ha estat per Alain Hernández amb 'París 70'.