16.08.2022 |
Viure als Pirineus

CINEMA

El Cerdanya Film Festival anuncia una nova edició física per aquest any

El programa inclourà una cinquantena de projeccions al Museu Cerdà de Puigcerdà
Cerdanya Film Festival 2019
Guanyadors de la Cerdanya Film Festival 2019 / CFF
El Cerdanya Film Festival anuncia una nova edició física per aquest any

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya no se suspendrà ni migrarà a una versió en línia, sinó que se celebrarà “físicament” entre els dies 1 i 9 d’agost a Puigcerdà i altres escenaris de la comarca i el Pirineu, segons han anunciat aquest dijous els seus responsables. Aquest és el resultat de les converses que l’entitat ha mantingut els darrers dies amb l’Ajuntament de Puigcerdà i el Departament de Cultura de la Diputació de Girona, que han mantingut el suport públic a l’esdeveniment malgrat una conjuntura “difícil” que provoca la suspensió o readaptació de moltes iniciatives similars. Fins a mitjan juny encara està obert el període de recepció d’obres a concurs.

El festival acatarà les normes que marquin les autoritats sanitàries amb aforament “molt possiblement” limitat i supressió de les “grans concentracions” que suposaven l’entrega de premis i el còctel de clausura.

El programa inclourà una cinquantena de projeccions al Museu Cerdà de Puigcerdà. Les sessions de curtmetratges seran més curtes (al voltant d’una hora) i es modificaran els horaris per espaiar les sessions. Com a novetat, s’estudia crear una Sala 2 a l’aire lliure i es complementarà l'oferta amb un apartat en línia a través de la pàgina web.

També s'estudia la viabilitat efectiva de les activitats de fora del Museu Cerdà i totes les activitats paral·leles per ajustar-les a la nova realitat i a la disponibilitat pressupostària. L’organització no es tanca a intentar mantenir-les sempre que trobin els pàrtners i els espais adequats, així com el finançament necessari.

Eel festival retallarà previsiblement en un 65% el pressupost previst per aquesta edició ja que a dia d’avui no compta amb cap patrocini privat finalista i moltes de les subvencions habituals que rep no estan convocades, afirmen els organitzadors. Manté, no obstant, l’aportació directa del Grup de Recerca de Cerdanya i les principals subvencions que rep de l’Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona.

El Cerdanya Film Festival anuncia una nova edició física per aquest any
Comentarios