La Cerdanya comptarà amb un Centre Trail per realitzar entrenaments

El "Centre Trail Cerdanya" pretén ser un lloc perquè tothom pugui anar a entrenar i poder controlar la seva evolució. L'inauguració tindrà lloc a Prullans el dia 28 d'octubre

cursa
photo_camera Poster de la Inauguració Centre Trail Cerdanya i Cursa la Bastida Trail 15km

El proper dia 28 d’octubre s’inaugurarà el “Centre Trail Cerdanya” a Prullans amb un programa d’actes durant tot el dia.

El Centre Trail Cerdanya ha nascut fruit d’un conveni público-privat entre l’Ajuntament de Prullans que n’ha fet la senyalització dels camins tot seguint els estàndards marcats per als Centres Trail i que es fonamenta amb un sistema de dificultats per colors tal com fan les estacions d’esquí o els Centres BTT; i l’empresa d’activitats i agència de viatges Discover Pyrenees que en farà l’explotació i comercialització. El centre està pensat bàsicament per a córrer però evidentment els camins també es podran recórrer caminant i o en btt doncs també s’hi indica el grau de ciclabilitat i la seva dificultat.

Centre Trail Cerdanya BO

L’objectiu principal dels centres de trail és oferir un lloc per a què hom hi pugui anar a entrenar i poder controlar la seva evolució (hi haurà un sistema de cronometratge amb la descàrrega prèvia d’una App). En un moment en què les curses de muntanya estan en un veritable boom, els corredors valoren tenir llocs on poder entrenar durant tot l’any.

El centre es crea ja amb sis circuits senyalitzats, amb dos més previstos per al 2018 i amb la voluntat d’expandir-se posteriorment cap als municipis veïns.

El Centre Trail Cerdanya tindrà el seu punt d’informació a la seu de Discover Pyrenees al Carrer del Puig,13 de Prullans amb un servei d’informació durant tot l’any, un servei de dutxes, de Spa i de massatges esportius. A part de la senyalització, els tracks es podran descarregar i es complementa l’oferta amb un servei de rutes autoguiades amb roadbooks per diferents zones de la Cerdanya.

El Centre Trail Cerdanya es coordina amb altres centres de la zona de Girona i compta amb el recolzament del Club Esportiu Cerdanya Pirineus.

La inauguració serà a les 9h30 amb un esmorzar i tot seguit es realitzarà una primera cursa per un dels Circuits senyalitzats: La Bastida Trail 15Km i una cursa infantil a partir dels 4 anys. En arribar es realitzarà un dinar popular i per la tarda hi haurà una taula rodona amb corredors destacats i diferentes xerrades en què es tractaran diferents aspectes sobre els entrenaments de running, l’alimentació per esportistes... Estem pendents que ens confirmin la seva assistència alguns Runners d’Alt Nivell.

Més informació i inscripcions a la cursa i al dinar popular a [email protected] o bé al 973510965