RESIDUS

Cerdanya en Acció pel Clima denuncia l'estat de la deixalleria de Puigcerdà i exigeix la neteja dels terrenys

L'entitat lamenta que els contenidors nous per al reciclatge de deixalles s’amunteguin en aquests terrenys sense ser utilitzats.
Deixalleria Puigcerdà 1
photo_camera ‘Cerdanya en Acció pel Clima’ denuncia la situació de la deixalleria de Puigcerdà / CAC

L’entitat mediambientalista ‘Cerdanya en Acció pel Clima’ ha denunciat públicament l’estat en què es troben els terrenys de l'Ajuntament de Puigcerdà que són utilitzats com a deixalleria. Segons l’organització "aquests terrenys, a finals de la legislatura passada, van començar a ser netejats amb una inversió substanciosa de diners públics i ara hem esbrinat que el termini per concloure la neteja és de tres anys". L'associació afirma que "trobem increïble que es necessitin tres anys per treure la runa acumulada en aquests terrenys de l'Ajuntament de Puigcerdà".

Deixalleria Puigcerdà 2
‘Cerdanya en Acció pel Clima’ denuncia la situació de la deixalleria de Puigcerdà / CAC

Per altra banda, l'Associació Cerdanya en Acció pel Clima també lamenta que els contenidors nous per al reciclatge de deixalles s’amunteguin en aquests terrenys sense ser utilitzats. Uns contenidors que van ser comprats, asseguren, al final de l’anterior mandat municipal, i "ara es floreixen a la deixalleria, confirmant el fet que sembla que els diners no siguin cap problema per les arques municipals de Puigcerdà".

Deixalleria Puigcerdà 3
‘Cerdanya en Acció pel Clima’ denuncia la situació de la deixalleria de Puigcerdà / CAC

L'entitat cerdana creu que l’Ajuntament vol ubicar en els terrenys la deixalleria que actualment es troba a la zona industrial de Puigcerdà, que roman sense activitat per recomanació del Consell Comarcal de la Cerdanya per les molèsties que està originant a tot el veïnat. És per tot això que demanen la neteja dels terrenys el més aviat possible; que es doni una sortida digna als nous contenidors acumulats; si cal, que es canviï el model de recollida de deixalles, i que es projecti una nova deixalleria en un lloc adient on no origini molèsties als veïns.