El campionat d’hípica, la Ruta de la Cerdanya, compleix 18 anys

S’ha celebrat aquest cap de setmana a Puigcerdà, organitzat pel Club Hípic Cerdanya, i ha convocat centenars de participants i acompanyants

Campionat Ruta de la Cerdanya
photo_camera Campionat Ruta de la Cerdanya

Aquest cap de setmana passat ha tingut lloc a Puigcerdà, la 18ena edició del concurs d’hípica “la Ruta de la Cerdanya”, organitzat pel Club Hípic Cerdanya, de Puigcerdà. Des de divendres 28 a diumenge 30, es van disputar quatre proves diàries de salts d’obstàcles, d'alçades entre 1,20, 1,25, 130 i 1,35 m. amb la participació de prop de 200 genets d’arreu de Catalunya i també d’Espanya. Diumenge la prova de major altura va arribar a 1,40m per celebrar el “Gran Premi Federació Catalana d'Hípica” la prova més important del concurs. Cada dia han tingut lloc proves per a cavalls joves de 4, 5 i 6 anys. El jurat ha estat presidit per Luis Almendros,  juntament amb Anna Soler i Carlota Guerra com a vocals. Carmen Teres ha assumit les tasques de comissari i Fernando Moreno ha estat l'encarregat de dissenyar els diferents recorreguts, ajudat pel seu adjunt Gabriel Romero.També es va celebrar durant el dilluns 31 de juliol i dimarts 1 d'agost un concurs  de salt, però en aquesta ocasió de categoria territorial 1, amb proves d'alçades compreses entre 0,60 i 1,30 m.

En aquesta edició, l’organització ha realitzat una forta inversió econòmica per tal de millorar les instal·lacions, adequant les pistes i les quadres i renovant el material. El campionat “la Ruta de la Cerdanya” ha arribat enguany a la seva majoria d’edat, consolidant-se com una activitat hípica de referència i exercint de reclam per centenars de participants i acompanyants que alhora dinamitzen el comerç i els hotels i restaurants de la comarca.

comentaris