SOLIDARITAT

La campanya de recollida de roba a Llívia per a enviar a Ucraïna desborda tota previsió

La quantitat de material recollit fa que els organitzadors hagin hagut de necessitar un espai més gran per donar resposta a les donacions.
Llívia Ucraïna
photo_camera Persones voluntàries recullen robra per a Ucraïna al casal i al local dels Frares de Llívia / llivia.org

L'Associació de Veïns l'Enclau de Llívia s'ha vist desbordada per la gran resposta solidària que han mostrat els veïns de Llívia i la comarca. La campanya de recollida de roba per a enviar a Ucraïna, que van iniciar dimecres, i que inicialment se centralitzava al casal d'avis de la vila, s'ha hagut de derivar al local dels Frares perquè "no hi cabem. Hi ha tant material que ens hem quedat col·lapsats. El casal s'ha quedat petit. A les persones que han vingut aquest dissabte les han dirigit al local dels Frares", explicaven, ahir, els membres i portaveus del col·lectiu veïnal, Albert Cruïlles i Pili Manjón.

L'èxit de la iniciativa es podria valorar per la gran quantitat de caixes empaquetades de roba que s'han apilat al casal i al local dels Frares que supera de llarg les 500 unitats. Els membres de l'associació han volgut recalcar, però, que la recollida de roba ha mobilitzat gent de tota la comarca. Així, s'ha recollit material de Prullans, Prats i Sansor, Alp, Urús, Puigcerdà, Ger, Bolvir, Bellver de Cerdanya i Meranges, entre altres. "Estem molt agraïts de la resposta que s'ha obtingut. És un èxit i una solidaritat brutal de tot el poble i la comarca", manifestaven Cruïlles i Manjón.

Llívia Ucraïna 2
Persones voluntàries recullen robra per a Ucraïna al casal i al local dels Frares de Llívia / llivia.org

Al final, tot i que es demanava anoracs i roba d'abrigar, s'ha recollit també roba a l'engròs i, fins i tot, algunes joguines. El material que no s'enviï a Ucraïna "serà destinat a un grup de 50 persones refugiades, mares amb nens i nenes d'Ucraïna, que s'allotgen a un alberg a Torrelles de Foix", han detallat des de l'associació. L'organització de la campanya ha comptat amb la col·laboració d'una trentena de veïns i de veïnes de Llívia, que ha permès empaquetar totes les peces de roba recollides. A aquest col·lectiu s'hi ha afegit també el grup de Puntaires de Llívia que han elaborat uns llaços solidaris, llaços que es poden comprar a les botigues i establiments de la localitat. Els diners recaptats també seran donats a Càrites.

La campanya de recollida finalitzava aquest dissabte. Ara, per traslladar tot el material a Barcelona —a un local del port de Barcelona, cedit per la Generalitat de Catalunya al Consolat General d'Ucraïna — serà necessari llogar un camió o diferents furgonetes. Des de l'associació de veïns s'ha explicat que l'Ajuntament de Llívia s'ha compromès a fer-se càrrec del cost del transport.