Bon ritme d’inscripcions a la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà 2016

Carles Capdevila protagonitzarà l’acte de cloenda, el 15 de juliol, amb la xerrada ‘La bona comunicació també cura’.

Uni Estiu 2016 presentació 1
photo_camera Acte de presentació de la universitat.

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà és a punt per dur a terme la seva 18a edició i ho farà amb bones perspectives. Quasi tots els cursos ja han assolit el nombre mínim d’inscrits per poder-se dur a terme, i des de l’organització s’han marcat ara l’objectiu d’aconseguir fer totes les propostes programades. Per això, han recordat que les inscripcions encara estan obertes (al web www.aucer.org) i se n’acceptaran fins a última hora. Algunes activitats tenen places limitades. Les classes seran entre els dies 11 i 15 de juliol.

Aquest dimecres s’ha fet, a l’Ajuntament de Puigcerdà, la presentació de l’edició d’enguany, a càrrec de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira; el president de l’Associació Universitària de Cerdanya, Francesc Armengol; la vicepresidenta de l’AUCer, Maria Àngels Terrones, i la portaveu d’Activitats, Anna Morer. Piñeira i Armengol han agraït novament la col·laboració de l’altre soci del projecte, la Universitat Ramon Llull i Enginyeria. També han esmentat tots els espònsors, patrocinadors i col·laboradors i les desenes de membres de l’AUCer que, de manera voluntària, fan possible que la Cerdanya gaudeixi cada any d’una setmana universitària per apropar la formació de qualitat a tothom. Alhora, han recordat la dada significativa d’aquesta 18a edició, que marca la “majoria d’edat” d’una cita com aquesta. Per això, l’organització agraeix la confiança mostrada pels inscrits, que en molts casos repeteixen l’experiència.

Entre d’altres novetats, en la presentació s’ha anunciat que la cloenda serà enguany a càrrec del periodista osonenc Carles Capdevila. El director-fundador del diari Ara, llicenciat en Filosofia i expert en educació familiar, pronunciarà la conferència ‘La bona comunicació també cura’. En la seva trajectòria, Capdevila, nascut l’any 1965, ha estat també corresponsal de premsa a Nova York i director dels programes Eduqueu les criatures, de Catalunya Ràdio, i Qui els va parir, de TV3. Va dirigir els inicis de l’espai radiofònic Alguna pregunta més? i ha col·laborat en d’altres mitjans. L’any passat va rebre el premi Marta Mata, de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

Inauguració, Nit dels Estels i Nit d’Arts

La inauguració, tal com ja s’havia anunciat, serà a càrrec de Josep Maria Mainat. El polifacètic productor televisiu, programador informàtic i membre fundador de La Trinca oferirà la xerrada ‘Ciència Optimista’, basada en el seu primer llibre, amb el qual vol divulgar la ciència de forma amena sense perdre el rigor. L’acte serà aquest dilluns vinent, dia 11, a les 20.15 hores a la sala de convencions del Museu Cerdà.

Dimarts, dia 12, a partir de les 22.00 hores, es farà una nova edició de la Nit dels Estels. Amb la col·laboració de l’estació de La Molina, s’ofereix l’oportunitat única d’observar el cel nocturn de Cerdanya i de comarques veïnes des d’un mirador excepcional com és el Niu de l’Àliga (2.537 m). Els assistents pujaran al cim amb el Telecabina Alp 2.500.

I dimecres, dia 13, a les 22.00 hores, l’Estany de Puigcerdà acollirà la Nit d’Arts, que ofereix un espectacle a càrrec de la Companyia de Dansa Anna Llombart, amb la col·laboració de Dansart Cerdanya i Cersound.

Sortida cultural a l’Escala

Com a complement a la Universitat d’Estiu, també s’organitza una sortida cultural per dissabte dia 16. Enguany es farà a l’Escala, per visitar les Ruïnes d’Empúries i la Casa-museu de Víctor Català. També s’aprofitarà, de tornada, per conèixer el Temple Romà de Vic. La sortida serà a les 7.15 hores des de la plaça Barcelona de Puigcerdà.

Els cursos

La graella d’enguany constarà de 14 cursos. Entre les novetats hi ha el fet que el curs de música clàssica, dedicat a Bach, el dirigirà el professor Joan Vives, locutor de Catalunya Música. Alhora, es referma l’aposta pels ‘Cursos Júnior’, adreçats a joves i adolescents: enguany s’ofereix un taller de fotografia digital amb dispositius mòbils i un altre per aprendre a fer presentacions en públic i oratòria.

A més a més, s’inicia una col·laboració amb la Fundació ADIS i es farà un curs sobre sexualitat per a persones amb diversitat funcional, adreçat tant a usuaris com a familiars. Pel que fa al curs d’història, estarà dedicat en aquesta ocasió a la romanització de Cerdanya i inclourà l’estudi del jaciment ibèric del Castellot, a Bolvir, i de les restes localitzades a Llívia.

El programa manté propostes formatives consolidades, com són la jornada sobre rescat i emergències –en col·laboració amb l’Hospital de Cerdanya i la Fundació Hospital de Puigcerdà- i els cursos de Mindfulness, Qi Gong, vins i secretariat d’administració pública. I per completar la setmana universitària, Puigcerdà acollirà novament la Jornada Anual del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, el dia 15 de juliol.

Entre els professors cerdans hi ha Helena Carrillo, que farà un curs de nutrició, i l’enòleg Toni Cot.