Aquest mes d’agost els pagesos i ramaders de Cerdanya obren les seves portes

Aquest agost, 8 explotacions agrícoles i ramaderes cerdanes obriran les seves portes per donar al visitant l’oportunitat de conèixer el seu dia a dia, i mostrar com treballen els productes agroalimentaris perquè siguin de gran qualitat.

Cal Grauet-David Garreta (Saga)20170717_editadas0001
photo_camera Cal Grauet-David Garreta (Saga).

Entre l’oferta de visites trobem explotacions que representen àmpliament la varietat de productes de la nostra comarca: producció d’ous ecològics a Cal Grauet de Saga, nominat als Premis d’Innovació Tecnològica Agroalimentària l’any 2016. Producció de carn de vedella ecològica a Cal Calsot de Montellà, liderant un projecte d’integració lligat al territori, on les vaques pasturen, cuiden i mantenen els paratges del Parc Natural del Cadí Moixeró. El Mas Cal Gintó de Mosoll és una explotació molt diversificada i innovadora amb producció de poma d’alta muntanya, xais, vedella i horta. A Puigcerdà hi ha Ca l’Alzina, una explotació de vaques de llet amb la que elaboren uns iogurts artesanals exquisits. Al pintoresc poble d’Éller hi trobem "30 Cabres", una explotació d’una jove parella que tot just inicia un projecte de formatgeria amb llet del propi ramat de cabres. A Prullans es podrà visitar El Verger Cerdà, un hort de permacultura d’on s’obtenen productes hortícoles ecològics de gran qualitat. A Cal Perna d’Isòvol, a més dels horts amb productes de qualitat, descobrirem el món de la mel i les abelles. I finalment La Vinya de Llívia, projecte engegat per recuperar el cultiu de la vinya d’alçada a Cerdanya i crear un vi amb personalitat pròpia.

Aquesta serà una experiència que encantarà a petits i grans, on coneixeran de primera mà d’on provenen els productes i què fa que siguin de gran qualitat. Aquells que visitin 4 o més explotacions, els pagesos i ramaders de Cerdanya els obsequiaran amb un lot de productes de la comarca.

Les inscripcions es poden fer a qualsevol de les oficines de turisme de Cerdanya: Turisme Cerdanya, Oficina de Turisme de Puigcerdà, Oficina de Turisme d’Alp, Centre de Talló i Patronat del Museu de Llívia.

comentaris