TECNOLOGIA

Anna Esteve, de l'IES Pere Borrell de Puigcerdà, guanya el V Premi Tecnològic del Pirineu ‘BDP Software’

El treball “Cada gota compta! Estudi de l’eficiència del reg a la Cerdanya” elabora un sistema que simula el funcionament d’un reg intel·ligent a partir de les dades que s’obtenen d’uns sensors.
Albert Piñeira premi
photo_camera Albert Piñeira amb Anna Esteve, guanyadora V Premi Tecnològic del Pirineu ‘BDP Software’/ puigcerda.cat

Anna Esteve Gallifa, alumna de l'IES Pere Borrell de Puigcerdà, ha obtingut el el V Premi Tecnològic del Pirineu ‘BDP Software’ amb el treball “Cada gota compta! Estudi de l’eficiència del reg a la Cerdanya”.

El Premi Tecnològic del Pirineu ‘BDP Software’ vol incentivar la tecnologia al territori de tot el Pirineu i es basa en els treballs de recerca de 2n de Batxillerat de temàtica tecnològica.

Anna Esteve ha explicat que “partint del neguit de saber quin és el funcionament dels sistemes de reg de la comarca, aquest treball cerca quins són els factors que podrien determinar una millor eficiència del reg. En primer lloc, explica quins són els motius teòrics pels quals reguem. En segon lloc, es fa un estudi del reg a la comarca. I, finalment, el projecte pràctic consisteix en l’elaboració d’un sistema que simula el funcionament d’un reg intel·ligent a partir de les dades que s’obtenen d’uns sensors”.

El Jurat en destaca l’ús original que ha fet servir l’autora de diferents tipus de tecnologies molt diferents per a elaborar el projecte. El premi està dotat econòmicament amb 600 euros, juntament amb un trofeu commemoratiu i va ser lliurat en un sopar, el dissabte 17 de setembre del 2022, a Puigcerdà, en presència de la guardonada, autoritats i membres de BDP Software.