ELECCIONS MUNICIPALS

Albert Piñeira serà alcade de Puigcerdà quatre anys més

Ha renovat l'alcaldia de l'Ajuntament de Puigcerdà amb majoria absoluta

Pla mitj...... del candidat de Junts per Puigcerd...... i alcalde en funcions, Albert Pi.....eira, a l'exterior de l'Ajuntament de Puigcerd....... Imatge del 29 de maig de 2019 (Horitzontal).
photo_camera L'alcalde en funcions de Puigcerdà, Albert Piñeira, a l'exterior de l'ajuntament/Albert Lijarcio

Aquest dissabte dia 15, el ple muncipal de l'Ajuntament de Puigcerdà elegirà novament Albert Piñeira, alcalde per quatre anys més. Els resultats obtinguts a les eleccions del 26-M perquè li permeten al cap de llista de 'Junts per Puigcerdà' començar el seu tercer mandat amb majoria absoluta, amb la qual també ha governat en els dues darreres legislatures.

Pel que fa al cartipàs municipal, Albert Piñeira ha explicat que hi haurà una certa continuïtat en el repartiment de les diferents àrees, "combinant experiència i renovació", ha dit. En el cas de les de cultura, ensenyament, mobilitat, seguretat i turisme, però, les hauran d'assumir entre els dos nous representants que han entrat a formar part del consistori i els que ja porten una o dues legislatures al govern municipal.

D'entre els principals reptes de futur que es volen assolir durant el pròxim mandat hi ha el de la renovació d'una part dels carrers del centre històric destinats a ús preferent per als vianants, a més d'altres espais públics de la capital cerdana. En aquest sentit, també s'aposta per embellir l'entorn de l'estany de Puigcerdà, continuant l'actuació que s'ha començat a dur a terme a la zona, i aconseguir que la Generalitat tiri endavant les obres de rehabilitació de l'edifici de l'antiga acadèmia, per tal d'ubicar-hi les dependències de l'Arxiu Comarcal.

Pel que fa a l'Hospital de Cerdanya, Piñeira ha explicat que, aprofitant que una part dels acords entre Catalunya i França sobre la seva gestió eren per cinc anys i s'hauran de replantejar a partir del mes de setembre, cal establir el model assistencial que ha de tenir l'equipament de cara al futur i resoldre problemàtiques com la que hi ha en relació a la diferencia de sou entre els professionals de la salut provinents del sistema francès amb els de Catalunya.