CERDANYA DES DE L'AIRE

Així aguanta la neu a Cerdanya tot i la pujada de les temperatures

Les imatges aèries permeten constatar el contrast entre la vall, on la neu ja s'ha fos totalment, amb les parts altes de les muntanyes, on l'acumulació de neu continua sent més que abundant.

La pujada de temperatures dels darrers dies ha fet fondre pràcticament tota la neu que el temporal Glòria va acumular a la vall de Cerdanya fa menys de dues setmanes. Tot i això, a les cotes mitjanes i altes la precipitació de neu va ser tant forta que encara s’hi mantenen gruixos més que considerables. Així doncs, les cotes baixes de les estacions d’esquí, com Masella o la Molina, conserven gruixos situats al voltant del mig metre, mentre que a les cotes altes, com ara la Tosa d’Alp, encara hi ha prop de dos metres de neu. 

Tot i mantenir els gruixos, les altes temperatures sí que han malmès la qualitat de la neu, i aquesta ha passat de ser pols a ser pols-humida o primavera. Aquest dilluns i dimarts les temperatures es mantindran altes, però dimecres s’espera una baixada dràstica de les temperatures que podria ajudar a mantenir aquests importants gruixos a les parts mitjanes i altes de la vall.