19.05.2022 |
Viure als Pirineus

FORESTAL

Agricultura considera adequat el tractament que es fa al bosc de Ger

La tala d'arbres forma part d'un projecte d'ordenació de la muntanya d'aquest terme de la Cerdanya, de propietat municipal
Tala bosc Ger
Arbres talats en un bosc de Ger de Cerdanya / ACN
Agricultura considera adequat el tractament que es fa al bosc de Ger

Tècnics de biodiversitat del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), ubicat a Solsona, han fet en els darrers dies una valoració de les tasques de tala d'arbres que s'estan duent a terme en un bosc de propietat municipal de Ger (Cerdanya), les quals han generat preocupació entre algunes entitats conservacionistes. Precisament per aquest mateix motiu el Departament d'Agricultura l'havia demanat i aquesta ha determinat, segons han explicat fonts d'aquesta consellera, que el tipus de tractament és adequat. Tot i això, s'ha decidit excloure una zona dels treballs per precaució. Ara, aquests tècnics i els del departament faran el seguiment de l'actuació, que forma part d'un projecte d'ordenació de la muntanya d'aquest terme.

Des d'Agricultura han assegurat aquest dijous que al seu dia es va sol·licitar un informe a la secció de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat sobre aquest projecte. També han detallat que aquest incorpora un escrit elaborat per un biòleg i especialista en gall fer -que en aquell moment treballava al Parc Natural del Cadí-Moixeró- per compatibilitzar la fauna i la gestió forestal. A més, també han indicat que s'ha deixat una Reserva Integral al nord de la zona on s'està treballant.

Agricultura considera adequat el tractament que es fa al bosc de Ger
Comentarios