Agraïment als col·laboradors en les tasques d'eradicació de la Pampa del Caucas

L’eliminació de plantes s’ha fet a través d’un projecte de Diputació de Girona amb col·laboració amb Tallers de Cerdanya i Obra Social la Caixa juntament amb les administracions locals, el cos d’Agents Rurals i la Generalitat de Catalunya 

julivert_gegant_conveni_la_caixa_ddgi_medi_ambient
photo_camera Una imatge durant l'eliminació de la Pampa del Caucas

Des del mes de maig en què es va demanar la col·laboració ciutadana per localitzar l’espècie invasora Pampa del Caucas (també coneguda com a belleraca gegant o julivert gegant), heu estat moltes les persones que us heu interessat a conèixer l’espècie demanant-nos informació i que heu col·laborat activament enviant correus electrònics amb fotografies de plantes sospitoses de ser aquesta espècie invasora. Es van comprovar totes les fotografies i gràcies a tots vosaltres s’han detectat i eliminat les plantes invasores de tres llocs nous i que fins ara havien passat desapercebuts.  

L’eliminació de plantes s’ha fet a través d’un projecte de Diputació de Girona amb col·laboració amb Tallers de Cerdanya i Obra Social la Caixa en el qual també hi donen suport les administracions locals, el cos d’Agents Rurals i la Generalitat de Catalunya a través de diversos departaments. Aquest projecte va començar l’any 2016 amb la localització de l’espècie i accions d’eradicació i està previst que tingui continuïtat. A la Cerdanya sota administració francesa lidera el projecte la Communaté de Communes Pyrénées-Cerdagne i fa anys que també fan accions d’eradicació.

Gràcies a la col·laboració, totes les accions estan donant fruit però, malauradament, encara queda feina per fer i s’haurà de treballar durant anys per poder eradicar l’espècie de la comarca. Com que durant l’hivern és molt difícil de detectar la pampa del Caucas esperem poder comptar de nou amb la vostra col·laboració a l’inici de la primavera.

Àrea de Medi Ambient

Consell Comarcal de la Cerdanya