FIRES I TRADICIONS

Rècord de participació, amb 250 exemplars, al 41è Concurs de Cavalls de la Fira de Tardor de Puigcerdà

L’emblema de la Fira de Tardor de Puigcerdà és el Concurs i la Fira de Cavalls, la mostra de bestiar equí més important del país amb una xifra al voltant del miler de caps de bestiar i un volum considerable de compravenda d’animals.

Concurs de cavalls de la Fira de Puigcerdà 2022 5
photo_camera Rècord de participació, amb 250 exemplars, en el 41è Concurs de Cavalls de la Fira de Tardor de Puigcerdà

Aquest dissabte, 5 de novembre, el recinte firal de Puigcerdà s'ha omplert de cavalls i visitants. I és que Puigcerdà té una llarga tradició de fires i mercats. Concretament, després de la repoblació de la Vila pel rei Alfons I l’any 1177, ja al juny de 1182 es va establir la fira. Aquesta es va crear amb caràcter perpetu i anual, posant els firaires sota la protecció reial. Aquest privilegi fou confirmat repetidament pels monarques successors.

L’emblema de la fira de tardor és el Concurs i la Fira de Cavalls, la mostra de bestiar equí més important del país amb una xifra al voltant del miler de caps de bestiar i un volum considerable de compravenda d’animals.

Concurs de cavalls de la Fira de Puigcerdà 2022 2
Rècord de participació, amb 250 exemplars, al 41è Concurs de Cavalls de la Fira de Tardor de Puigcerdà

El tradicional Concurs de Cavalls, que aquest any ha arribat a la 41a edició, ha comptat amb la participació de 250 exemplars, una xifra récord, i s'ha pogut seguir des de les grades instal·lades per l’Ajuntament.

A les 10 del matí va tenir lloc el concurs de sobranyes i mitja hora més tard el de sobranys. A les 11 h el concurs de terçones (femelles fins a 2 anys i mig), a les 11.45 h el concurs d’eugues amb pollí, a les 12.30 h el concurs de terçons (mascles fins a 2 anys i mig), a les 13.15 h el concurs de quartons (mascles de menys de 4 anys) i a les 14 h el concurs de sementals (sense límit d’edat).

Concurs de cavalls de la Fira de Puigcerdà 2022
Rècord de participació, amb 250 exemplars, en el 41è Concurs de Cavalls de la Fira de Tardor de Puigcerdà

També durant el matí també es va portar a terme el concurs a la millor ramaderia de Cerdanya, amb dues categories: categoria A (lots de 6 eugues amb pollí, 2 femelles de recria i 1 semental) i categoria B (lots de 3 eugues amb pollí, 1 femella de recria i 1 semental). La fira de bestiar continuarà també aquest diumenge.

L’Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya i els ramaders de la comarca són els principals protagonistes d’aquest certamen, que es complementa amb les diferents parades de la fira multisectorial.

Fira de Puigcerdà 2022 cartell

La fira l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà amb el suport de l’Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya, el Consell Comarcal de la Cerdanya, la Diputació de Girona, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, el Departament d’Agricultura i la seva oficina comarcal, “La Caixa”, Cadí i diversos ajuntaments, entitats, empreses i particulars de la comarca.

Concurs de cavalls de la Fira de Puigcerdà 2022 6
Rècord de participació, amb 250 exemplars, en el 41è Concurs de Cavalls de la Fira de Tardor de Puigcerdà / puigcerda.cat

El concurs i a la fira de cavalls esdevé la mostra de bestiar equí més important del país amb una xifra al voltant del miler de caps de bestiar. També hi ha l’oportunitat per fer una bona passejada al voltant del llac mentre gaudeixes del seu mercat i les paradetes amb diversos productes.

comentaris