COL·LABORACIÓ TRANSFRONTERERA

Xavier Espot i Jordi Fàbrega es reuneixen a Andorra per parlar de la col·laboració sanitària

El cap de Govern d'Andorra i l'alcalde de la Seu d'Urgell també han parlat sobre la candidatura transnacional per a la Unesco
Espot i Fàbrega reunió Andorra
photo_camera Xavier Espot i Jordi Fàbrega, en la trobada d'avui. SFGA/JAViladot

El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, s’ha reunit aquest dijous al migdia amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, per tractar algunes qüestions en matèria de col·laboració sanitària i la situació epidemiològica d’ambdós territoris. Fàbrega ha agraït a Espot la implicació de les autoritats andorranes amb la capital alturgellenca per, entre altres, la realització de proves diagnòstiques de TMA a residents de l’Alt Urgell així com a treballadors transfronterers.

Espot i Fàbrega reunió Andorra 2

El cap de Govern ha exposat a Fàbrega les darreres dades sanitàries del Principat, on l’últim més el nombre de casos nous diaris s’ha reduït i ha baixat la taxa de reproducció i la pressió sanitària. L’alcalde de la Seu d’Urgell, per la seva banda, ha exposat que al municipi urgellenc es registren entre 8 i 10 positius per jornada i aquest dijous s’ha donat d’alta el darrer pacient ingressat per la COVID-19 al centre hospitalari.

Espot i Fàbrega reunió Andorra twitter 1

Durant la trobada també s’han tractat altres aspectes, com ara la candidatura transnacional per a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Fàbrega ha ofert la col·laboració i la implicació de l’Ajuntament per impulsar el projecte, que inclou 12 monuments: 10 situats a Andorra –set esglésies, dues zones arqueològiques i un monument civil–, el conjunt catedralici de la Seu d’Urgell i el Castell de Foix, a França.

Més a Andorra