05.10.2022 |
Viure als Pirineus

FISCALITAT

ERC es planteja retirar l'esmena sobre la fiscalitat andorrana al Congrés dels Diputats

Els republicans s'han compromès a parlar amb els seus diputats a Madrid després de saber el treball fet a Andorra contra el frau fiscal. 
Reunió ERC amb PS Andorra 2
Marta Vilalta i Pere López han presidit la reunió d'ERC amb PS d'Andorra/ esquerra.cat
ERC es planteja retirar l'esmena sobre la fiscalitat andorrana al Congrés dels Diputats

Una representació del grup parlamentari socialdemòcrata d'Andorra, encapçalada pel seu president Pere López, i el secretari d'organització, Pere Baró, s'han reunit aquesta tarda amb diversos dirigents d'Esquerra Republicana de Catalunya a la seu d'aquest partit a Barcelona. La comissió andorrana ha demanat a la formació republicana que retiri l'esmena que el seu grup parlamentari a Madrid ha fet en relació amb el projecte de llei en el qual Andorra podria tornar a estar inclòs en la llista de paradisos fiscals. López i Baró han traslladat la preocupació i els líders republicans s'han compromès a parlar amb els seus diputats a Madrid i discutir sobre aquesta esmena després de saber el treball fet a Andorra contra el frau fiscal. 

Reunió ERC amb PS Andorra

La reunió també ha servit estrènyer les relacions entre les dues formacions. La trobada, segons fonts de les dues formacions, ha estat molt productiva perquè a més d'establir línies de diàleg permanent entre les dues formacions també s'ha acordat que les dues branques juvenils, les socialdemòcrates d'Andorra i les republicanes, treballin conjuntament.

Els socialdemòcrates andorrans també ha traslladat la situació dels sectors productius d'Andorra a causa de la pandèmia de la Covid-19 i la necessitat de tornar a permetre la mobilitat dels catalans al Principat d'Andorra el més aviat possible.

Reunions del PS amb formacions al Congrés dels Diputats

Pere López ha mantingut aquest dies diverses reunions amb formacions polítiques per explicar el model fiscal andorrà i esvair dubtes davant la possibilitat d'incloure el Principat d'Andorra en la llista de paradisos fiscals. Concretament amb el president de la comissió d'Hisenda del Congrés de Diputats, Eloy Suárez, ja que és la comissió que tractarà els temes vinculats a les jurisdiccions no cooperatives, així com amb el portaveu adjunt del PP.  D'altra banda, s'ha reunit amb Pablo Echenique, Gerardo Pisarello i altres diputats d'Unidas Podemos. També s'han reunit Joan Baldoví de Compromís, amb Ferran Bel del PDeCAT i amb Héctor Gómez del PSOE.

ERC es planteja retirar l'esmena sobre la fiscalitat andorrana al Congrés dels Diputats
Comentarios