CRISI CORONAVIRUS

Xavier Espot descarta un tancament de la frontera andorrana

Xavier Espot assegura que "aquest any tindrem uns 400 milions d'ingressos i d'aquests 200 els aporten els turistes, per tant no podem tancar les fronteres als nostres turistes"
Frontera Andorra
photo_camera Uns vehicles al seu pas per la forntera andorrana/

El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, ha descartat la possibilitat de tancar la frontera als turistes. El cap de Govern ho ha dit en declaracions al programa Ara i Aquí de RNA i ho ha recollit aquest mateix dilluns el Diari d'Andorra, Espot ha fet referència als múltiples comentaris a les xarxes que s'han produït aquest cap de setmana amb la massificació d'algunes zones del país en motiu del pont del Pilar, que ha portat a milers de turistes al Principat.

"Aquest any tindrem uns 400 milions d'ingressos i d'aquests 200 els aporten els turistes, per tant no podem tancar les fronteres als nostres turistes"

En aquest sentit, ha destacat que ha pogut comprovar que hi ha crítiques per part del bàndol que pensa que s'ha de tancar la frontera per evitar un augment encara major dels contagis, com gent que opina que la situació sanitària ha de quedar en un segon pla i ha de prevaldre l'economia. "Hem de buscar un punt d'equilibri", ha assegurat el cap de l'executiu, que ha deixat clar que la mesura més extrema de tancar la frontera no és una opció actualment. "Aquest any tindrem uns 400 milions d'ingressos i d'aquests 200 els aporten els turistes, per tant no podem tancar les fronteres als nostres turistes. Com pagarem els ERTOs, les prestacions als autònoms o els ajuts a la nostra ciutadania en un moment com l'actual si ho fem?", ha assegurat.

Espot també ha manifestat que "hem de vetllar per la salut de la nostra ciutadania", i fer complir les mesures de prevenció bàsiques a la gent que visita el país. 

Més a Andorra