ARQUEOLOGIA

Visiten el Jaciment de la Margineda per conèixer l’estat dels treballs de restauració

El dilluns es reprendran les tasques de manteniment, consolidació, neteja i arranjament
Jaciment de la Margineda
photo_camera Visita del comú d'Andorra la Vella, el Govern i la propietat al jaciment de la Margineda / @AndorraCapital

El Comú, el Govern, i la propietat del terreny, Molines Patrimonis, han visitat aquest dimecres a la tarda l'estat dels treballs de restauració i conservació del Jaciment de la Roureda de la Margineda, en el marc de primera trobada entre totes les parts implicades en el conveni de col·laboració, signat el 2022, per impulsar la gestió integral del jaciment arqueològic, després dels canvis dels representants polítics al capdavant del projecte.

D'aquesta manera, el cònsol major, Sergi González, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i la propietat han pogut constatar la situació de les intervencions que s'hi estan duent a terme i els darrers treballs que s'han començat a executar. La voluntat de la trobada ha estat impulsar el treball conjunt entre les parts per potenciar el jaciment arqueològic i apropar-lo a la ciutadania.

Jaciment de la Margineda 2
Visita del comú d'Andorra la Vella, el Govern i la propietat al jaciment de la Margineda / @AndorraCapital

La zona arqueològica de la Roureda de la Margineda és un dels jaciments medievals més rellevants d'Andorra i, pels seus valors, l'any 2009 va ser declarat bé d'interès cultural en la categoria de zona arqueològica.

Cal recordar que el Comú d'Andorra la Vella ha invertit en la instal·lació d'una passarel·la que ha de permetre l'accés i la visibilitat del jaciment de manera oberta i lliure sense trepitjar les estructures, i en la instal·lació d'una tanca perimetral que preserva l'accés directe a les estructures que estan visibles.

Per la seva banda, el Departament de Patrimoni Cultural del Govern assumeix el compromís de la recerca, la restauració i la conservació integral. Motiu pel qual, a partir del dilluns vinent es reprendran els treballs de manteniment, consolidació, neteja i arranjament del Jaciment i també es revisarà la senyalització pedagògica existent.