07.12.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

La vacuna de la Covid serà gratuïta per a la població andorrana

El govern andorrà la inclourà, com totes les altres vacunes, dins del pla de vacunació sistemàtica i, per tant, no suposaria cap cost econòmic. 
Ministre Joan Martínez Benazet bis
El ministre andorrà de Salut, Joan Martínez Benazet, en roda de premsa/govern.ad
La vacuna de la Covid serà gratuïta per a la població andorrana

El Govern d'Andorra ha aprovat, a proposta del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, la formalització del contracte per l’adquisició de vacunes contra la COVID-19 a través del mecanisme COVAX Facility liderat per l’organització internacional GAVI. Així, i seguint els passos que ja s’havien dut a terme durant el passat mes de juliol, l’Executiu andorrà avança en els requisits necessaris per poder obtenir quan estigui disponible la vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2.

El ministre andorrà de Salut ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que el govern té la intenció que la vacuna de la Covid sigui gratuïta. "S'inclourà, com totes les altres vacunes, dins del pla de vacunació sistemàtica i, per tant, no suposaria cap cost econòmic", ha assegurat Martínez Benazet.

La signatura del contracte i el corresponen pagament assegura que Andorra pugui accedir a les vacunes que ofereix el sistema de compra GAVI en igualtat de condicions (preu, timing (calendari), imports, etc.) amb la resta de països que participin en el mecanisme COVAX.

El ministeri de Salut d'Andorra considera que cal aprofitat l’oportunitat que ofereix COVAX i participar en aquest mecanisme que te l’objectiu final de garantir la protecció de la salut pública i minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19 assegurant una distribució equitativa de la vacuna entre tots els països del món, independentment del seu nivell econòmic i de desenvolupament.

La vacuna de la Covid serà gratuïta per a la població andorrana
Comentarios