TRIBUNALS

Tomben l'intent de Rajoy d'esquivar la querella d'Andorra per l'operació Catalunya

L'Audiència de Madrid ha rebutjat els recursos de queixa que van presentar l'expresident i els seus exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz en la demanda relacionada amb la Banca Privada d'Andorra
Rajoy visita Andorra 2015 EFE
photo_camera Mariano Rajoy i Antoni Martí, davant la seu del Govern d'Andorra, el 2015 / ABC

L'Audiència de Madrid ha rebutjat els recursos de queixa que van presentar l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i els seus exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz contra la investigació andorrana per les seves suposades pressions perquè la Banca Privada d'Andorra (BPA) caigués. Aquesta actuació estaria vinculada amb l'anomenada operació Catalunya contra l'independentisme.

Rajoy a Andorra
L'ex president Mariano Rajoy en la seva darrera visita oficial a Andorra / Fernando Galindo / Diari d'Andorra

De fet, l'Audiència Provincial de Madrid ha donat la raó a Rajoy. Ha considerat que el jutjat d'instrucció número 32 de Madrid hauria d'haver estimat el seu escrit contra la comissió rogatòria emesa per Andorra arran de la querella. Però precisa que no pot admetre el recurs de queixa perquè la jutge ja va actuar i va respondre al Principat. Per això avala l'auxili judicial donat a les autoritats andorranes.

L'Audiència de Madrid considera que ja no seria possible revocar la decisió de la jutge en què acorda practicar "una diligència ja feta i esgotada".

Més a Andorra