CAÇA

La setmana de la caça de l’isard clou amb el 89% de les captures permeses i una possible infracció molt greu

S’ha constatat una infracció i s’ha obert un atestat per una possible infracció molt greu recollida a la Llei de la caça.
Setmana de l'isard Andorra BONDIA.AD
photo_camera La setmana de la caça de l’isard s’ha tancat aquest diumenge amb 196 controls de captura d'isards / bondia.ad

La setmana de la caça de l’isard d'Andorra s’ha tancat aquest diumenge 17 de setembre amb un total de 196 controls de captura d'isards, és a dir, el 89% del pla de caça permès per aquest any que era de 220 exemplars, un percentatge molt similar al registrat l’any passat.

La setmana de la caça d’enguany va començar el passat diumenge 10 de setembre i ha finalitzat aquest diumenge dia 17 amb la participació de 658 caçadors. La concentració d’activitat s’ha focalitzat els primers dies. El Cos de Banders ha realitzat controls de carretera, dispositius preventius, dispositius de vigilància i ha posat a disposició un punt de control centralitzat on tots els caçadors han passat a fer el control de captura entre les 11h i les 22h.

Setmana de l'isard Andorra BONDIA.AD
La setmana de la caça de l’isard s’ha tancat aquest diumenge amb 196 controls de captura d'isards / bondia.ad

A més, i de forma paral·lela a la celebració de la setmana de la caça de l’isard, enguany també s’ha permès la caça de muflons i cabirols, per tal de regular les espècies tenint en compte el desplegament d’efectius a la muntanya durant aquests dies i el creixement de la cabana d’aquestes dues espècies. En aquest cas, s’han realitzat un total de 21 controls de muflons abatuts i 12 controls de cabirols.

Amb tot aquest desplegament d’efectius i, durant tota la setmana, tan sols s’ha constatat una infracció per part dels caçadors. Com a conseqüència s’ha obert un atestat, que es troba en fase d’instrucció, per una possible infracció molt greu recollida a la Llei de la caça. La infracció ha estat per la utilització d’un aparell no permès en la llei.

Vistes les xifres, el Cos de Banders atribueix el correcte desenvolupament de la setmana a la coordinació i tasca del cos així com també el respecte a la normativa per part dels caçadors.

D’altra banda, s’han recollit 146 mostres de melsa dels isards capturats. Totes aquestes mostres permeten al Departament de Medi Ambient del Govern d'Andorra continuar coneixent l’estat sanitari de la cabana d’isards al Principat. Es recorda que el termini fixat pel retorn de les anelles per part dels caçadors finalitza el 6 d’octubre.