08.12.2022 |
Viure als Pirineus

CONSELL GENERAL D'ANDORRA

Roser Suñé ha estat elegida la primera Síndica del Consell General d'Andorra

Roser Suñé ha recordat les "dones que es van atrevir a desafiar la tradició i reivindicar la igualtat de drets polítics." 

Roser Suñé 2
Roser Suñé a la sessió constitutiva del Consell General d'Andorra/Ld'A
Roser Suñé ha estat elegida la primera Síndica del Consell General d'Andorra

Roser Suñé ha estat elegida aquest dijous Síndica General del Consell General, i es converteix així en la primera dona de la història que accedeix al càrrec. Meritxell Palmitjavila ha estat elegida la Subsíndica General. Els secretaris de la Sindicatura escollits han estat Ferran Costa i Susanna Vela. Les votacions han estat secretes i s'han fet introduint les paperetes a l'urna.

Suñé i Palmitjavila, han estat elegides en primera votació per majoria absoluta: 17 vots a favor. També hi han hagut 7 vots per a la candidatura formada per Rosa Gili i 4 vots en blanc.

Suñé i Palmitjavila

(La síndica Roser Suñé i la subsíndica Meritxell Palmitjavila/Consell General)

Durant el discurs la Síndica General ha manifestat l’honor de ser la primera dona síndica de la nostra història i ha dedicat un record a les  "dones que es van atrevir a desafiar la tradició i reivindicar la igualtat de drets polítics. Dones valentes, dones perseverants, que ens van obrir el camí cap al que hauria de ser la normalitat en una societat plenament democràtica".

Després de remarcar la pluralitat andorrana que enguany representa l’arc parlamentari , ha demanat que “el Consell General ha de ser els propers anys la seu del debat i la reflexió, convertint el diàleg en el principal instrument per assolir els consensos que Andorra necessita “. I ha afegit. "els reptes als quals ens enfrontem són molts i de diferent naturalesa: reptes socials, d'identitat, i també reptes econòmics i de competitivitat".

Així mateix, ha tingut paraules per als qui l'han precedida en el càrrec, "reconeixent alhora la seva tasca i dedicació al capdavant del Consell General ".

Consell General

(Foto de família de la constitució del nou Consell General d'Andorra/Consell General)

El perfil

Roser Suñé Pascuet, té 58 anys, és llicenciada en Filologia Catalana (UB) i el gruix de la seva trajectòria professional està lligat al món de l’educació i de la política. Va ser ministra d’Educació i Joventut durant la legislatura 2011-2015 i actualment és la directora del Centre de Formació d’Adults. També he estat representant permanent adjunta a la Missió d’Andorra a l’ONU, directora d’Afers Bilaterals i Unió Europea del Govern i cap de Protocol. Les seves passions són la lectura i el cinema, activitats que compagina amb la muntanya, l’esquí de fons i els viatges, sempre que pot.

Roser Suñé ha estat elegida la primera Síndica del Consell General d'Andorra
Comentarios