ELECCIONS COMUNALS 17D

Comença a Andorra la campanya per a les eleccions comunals del 17 de desembre amb catorze llistes aspirants

Catorze llistes es disputen el suport dels 30.401 electors convocats, en uns comicis amb l'habitatge i el model de creixement com a eixos centrals.
Unió Laurediana enganxada cartells
photo_camera Unió Laurediana enganxada cartells

Aquest migdia ha començat a Andorra la campanya electoral per a les eleccions comunals, amb catorze llistes aspirants a aconseguir el suport dels 30.401 electors convocats a les urnes el 17 de desembre, un període que finalitzarà el divendres 15 a la mitjanit. 

Andorra la Vella enganxada de cartells
El candidat demòcrata d'Andorra la Vella, David Astrié, durant l'enganxada de cartells / @Democrates_and

La tradicional penjada de cartells ha donat el tret de sortida a uns comicis amb l'habitatge i el model de creixement com a eixos centrals. A partir del dilluns vinent dia 4 i fins al dia 16 es podrà exercir el vot per dipòsit judicial a la Batllia els dies feiners entre les 9 i les 19 hores, i els dissabtes entre les 9 i les 13 hores.

Ciutadans Compromesos enganxada cartells
Els candidats de Ciutadans Compromesos de la Massana durant l'enganxada de cartells /

Tal com va informar el Govern d'Andorra, el dia 24 va finalitzar el termini per a la sol·licitud del vot per correu. En total, s’han rebut 397 peticions vàlides d’andorrans que volen exercir el dret a vot a través d’aquesta modalitat que, tal com ja es va fer en les passades eleccions generals, s’obre a qualsevol persona que es troba fora del país el dia de les eleccions. Aquests ciutadans que ja han sol·licitat el material electoral tenen fins al 12 de desembre per enviar el vot.

A títol de recordatori, tota la informació es troba a la pàgina web eleccions.ad, on el dia de les eleccions es podrà seguir la participació horària i també el seguiment de l’escrutini a les diferents parròquies.

Escaldes Engordany enganxada cartells
Rosa Gili i el seu equip volen revalidar el govern comunal d'Escaldes Engordany / @Consens_ee

A més, s’hi detalla la informació per a les persones amb discapacitat o malaltia greu, que poden utilitzar la delegació de vot o sol·licitar el vot judicial davant el batlle al seu domicili o centre assistencial. Cal tenir en compte també que les persones amb discapacitat amb greus problemes de mobilitat poden sol·licitar a Tràmits del Govern assistència i transport per anar a exercir el dret de vot al seu col·legi electoral.

Més a Andorra