NOTRE-DAME DE PARIS

Les parròquies d’Andorra repiquen les campanes per Notre-Dame

Emmanuel Macron, ha fixat aquest dimarts en cinc anys el període per reconstruir la catedral de Notre-Dame.

Notre Dame
photo_camera Imatge general de la catedral de Notre-Dame, amb el foc ja extingit, sense l'agulla central que s'ha esfondrat/ACN/Reuters

Aquest dimecres 17 de març, a les 18:50, totes les parròquies del Principat d’Andorra faran un repic de campanes en senyal de dol per l’incendi que va viure dilluns la Catedral de Notre-Dame de París, i en comunió amb l’Església francesa, així com amb el Rector de Notre-Dame, Mn. Patrick Chauvet i l’Arquebisbe de Paris, Mons. Michel Aupetit.

Segons ha informat el Bisbat d'Urgell en un comunicat, "les parròquies i feligresos de les Valls d’Andorra volen expressar així el seu condol, alhora que preguen per la recuperació del temple i la convivència entre les persones de tota condició, per què la fe ens permeti l’agermanament i un futur en pau. Aquest és el signe dels dies de la Setmana Santa que ha començat amb el Diumenge de Rams i que culminarà diumenge vinent amb la Pasqua de Resurrecció".

Macron espera reconstruir Notre-Dame en cinc anys

El president francès i coprícep d'Andorra, Emmanuel Macron, ha fixat aquest dimarts en cinc anys el període per reconstruir la catedral de Notre-Dame. "Som un poble d'emprenedors. Tenim molt a reconstruir. I la reconstruirem. Més bella encara", ha assegurat el president en una declaració televisada des del Palau de l'Elisi. En el seu compte de Twitter ha afegit que l'incendi recorda que la història "mai s'atura i que sempre hi ha proves per superar". Tot i que l'estructura de Notre Dame "resisteix", els tècnics han detectat "vulnerabilitats" al temple, segons ha declarat el secretari d'Estat d'Interior francès, Laurent Nuñez. De la seva banda, el secretari d'Estat francès ha afirmat que Notre-Dame es va salvar de la destrucció total per un marge d'un quart d'hora mitja hora. L'incendi hauria estat accidental.

Globalment, l'estructura resisteix però s'han d'identificar algunes vulnerabilitats en la volta i en un piló del transsepte nord que ha de ser reforçat. Amb tot, els tres rosasses principals de la catedral de Notre Dame així com l'òrgan principal no han resultat destruïts, si bé encara es desconeix l'abast dels danys conseqüència del fum i de les flames.

Entre les relíquies que han aconseguit salvar-se en l'incendi hi ha la Santa Corona d'espines posada, segons la creença catòlica, sobre el cap de Jesús poc abans de la seva crucifixió. 

 

comentaris