08.12.2022 |
Viure als Pirineus

CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

Ordino tornarà a veure rodar les falles per Sant Pere

Aquest divendres 28 de juny, els fallaires d'Ordino tancaran el cicle de cremades de falles a Andorra rodant pels carrers del cap de la parròquia.

Fallaires valls d'andorra 2
Fallaires de les Valls d'Andorra
Ordino tornarà a veure rodar les falles per Sant Pere

Aquest divendres 28 de juny, els fallaires d'Ordino tancaran el cicle de cremades de falles al país rodant pels carrers del cap de la parròquia. La cremada començarà a les 22:30h i la ubicació del primer punt d'encesa és a l'inici del carrer Major. La vintena de fallaires ordinencs desfilaran al llarg de tot el carrer encapçalats pel Fallaire Major de les Valls d'Andorra, Ferran Brasó, i acompanyats musicalment pel buner Albert Adellach i el timbal i el bombo de la Nerea Rius i l'Hèctor del Val.

El segon punt d'encesa serà l'entrada a la plaça del Prat de Call, on els fallaires entraran per cremar les falles al voltant del foc. Posteriorment, l'Esbart Valls del Nord interpretarà el Ball de Bruixes.

Viu Ordino 2

Una cop acabada aquesta part, la festa continua amb la cremada de la falla tradicional que tindrà l'honor d'obrir l'Isidre Baró Cabanes de Cal Miqueló de Sornàs, i que anirà rodant entre els fallaires fins que es cremin del tot. La falla tradicional està feta d'escorça de beç que quinze dies abans els fallaires han anat a sapar de l'arbre.

Els fallaires d'Ordino enguany han doblat el nombre de participants i estrenaran capes de color marró ferrós amb el logo d'Ordino brodat a l'esquena.

Les falles a Ordino es van recuperar l'any passat, el 2018, després d'haver-se perdut la tradició mitjans del segle passat. La cremada se celebra en el marc dels actes que el Comú d'Ordino organitza per la festivitat de Sant Pere, festa parroquial. L'encesa serà després de la costellada popular oferta pel Comú al Prat de Call.

Ordino tornarà a veure rodar les falles per Sant Pere
Comentarios