Llibert Fortuny serà l'encarregat de donar el tret de sortida a l'Andorra Kids' Film Festival

Aquest dissabte 7 d’abril a les 17,30 h, la Sala del Comú d’Escaldes-Engordany acollirà l’espectacle inaugural de la 4a edició de l’Andorra Kids Film Festival, amb un concert a càrrec del músic de jazz, Llibert Fortuny, considerat com un dels més destacats músics i compositors de jazz de Catalunya dels nostres temps

download
photo_camera Llibert Fortuny

El seu estil, que mescla jazz tradicional amb elements de l’electrònica, és fruit d'un talent innegable però també d'una dedicació plena i unes ganes d'innovar i renovar en l'àmbit jazzístic.

Llibert Fortuny va néixer l'any 1977. Des de ben petit va destacar per la seva vocació i el seu talent musical. Als set anys va començar els estudis de solfeig, guitarra i piano al Conservatori de Manresa. Més tard, va rebre una beca per estudiar al Berklee College of Music de Boston. Fortuny está considerat com a una de les grans promeses catalanes del jazz. Després del seu primer disc, Un circ sense lleons, es va presentar amb el guitarrista David Soler, el baixista David Mengual, el bateria Dani Domínguez, David Soler i Quim Puigtió amb el nom de Llibert Fortuny Electric Quartet i un nou treball carregat d’electrònica, Revolts, que va ser el disc de Jazz espanyol més venut dels últims temps. Més tard, Fortuny va reaparèixer acompanyat de la seva Big Band per presentar XXL. Després arribaria Sona Bach i Jazz Nadal.

El proper dissabte, Llibert Fortuny oferirà un concert familiar on el públic descobrirà el músic que tots portem a dins. I no només amb el saxo, sinó amb l’aplicació de la tecnologia a la música: ordenadors, pedals, amplifcadors, distorsionadors i saxos electrònics acostaran als nens i nenes a un món desconegut on aprendran activament què és un delay o un loop, jugant amb ritmes i melodies.

A partir del dia 7, l’Andorra Kids Film Festival se celebrarà de manera ininterrompuda durant tota la setmana, adreçat a públic escolar de dilluns a divendres i a públic familiar el cap de setmana. L’oferta d’enguany per a les sessions escolars ha tingut una excel·lent rebuda per part dels Centres. Més de 2.000 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys provinents de tots els sistemes escolars d’Andorra ompliran de dilluns a divendres la sala del Comú d’Escaldes-Engordany per assistir a les sessions dels cicles Animalades de cine, Al sostre del món i Sport lovers.

Pel que fa al cap de setmana del 14 i 15 d’abril, amb tallers i sessions de cine adreçades a públic familiar, les entrades es poden comprar al web www.andorrakidsflmfest.com. Cal recordar que són gratuïtes per als alumnes d’Inlingua i per als socis del Club Súper3 que portin el carnet, i que cal agafar-les encara que no s’hagin de pagar. Andorra Kids Film Festival és l’únic festival de cinema que a Andorra s’adreça específcament als infants, i ho fa a través de les escoles. Aquesta simbiosi entre cinema i escola, entre sensibilització i aprenentatge, permet la transmissió d’uns valors que els organitzadors consideren clau: educació, respecte, inclusió, creació, diversitat i pluralitat, entre d’altres.

Entrant ja a la quarta edició, la directora de l’Andorra Kids Film Festival, Marta Lladó es mostra satisfeta de la seva evolució, tant pel que fa al compromís creixent -però encara insufcient- d’entitats, empreses i institucions que hi col·laboren, com pel que fa al seu posicionament al calendari cultural del país.