CREACIÓ CULTURAL

El govern d'Andorra i l’Institut Ramon Llull crearan la Residència d'Arts, Ciències i Humanitats Faber – Andorra

L'equipament cultural acollirà creadors i professionals de diversos àmbits que vulguin desenvolupar-hi un projecte
conveni Institut Ramon Llull Andorra
photo_camera La ministra de Cultura i Esports del govern d'Andorra, Sílvia Riva, i la directora de l'Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, han signat el conveni/Govern d'Andorra

La ministra de Cultura i Esports del govern d'Andorra, Sílvia Riva, i la directora de l'Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per a la creació de la Residència d'Arts, Ciències i Humanitats Faber – Andorra, ubicada als Tallers de la Massana del Principat. El seu impuls arriba després de la valoració positiva que se n'ha fet de l'equipament del mateix tipus que hi ha a Olot i l'objectiu és el d'adaptar a la realitat andorrana els procediments que s'han anat desenvolupant a la capital de la Garrotxa. La residència permetrà acollir creadors i professionals de diversos àmbits que hi vulguin fer una estada per desenvolupar un projecte.

Es preveu que per aquestes instal·lacions hi passin des d'escriptors o traductors a artistes de diferents disciplines, estudiosos, científics i musicòlegs, entre d'altres. Tenint en compte el perfil i el nivell acadèmic i professional de les persones que han passat per Faber – Olot aquests darrers anys, el ministeri de Cultura andorrà preveu que els residents que aculli Faber – Andorra despertaran l'interès general. Per aquest motiu, està previst afavorir intercanvis amb d'altres creadors, estudiants i diversos col·lectius del país que puguin estar interessats en l'activitat o l'àrea de treball que desenvolupi el resident, per tal d'establir el màxim de sinergies possible.

El conveni entre l'Institut Ramon Llull i el ministeri de Cultura andorrà es renova anualment i tindrà un pressupost inicial de 6.000 euros pels mesos que queden d'any i de 12.600 euros pel 2020. Un altre dels objectius del projecte és formar part d'un marc de desenvolupament de diplomàcia cultural. La creació de Faber – Andorra, juntament amb els residents que aculli, i la col·laboració de l'Institut Ramon Llull han de permetre crear i establir col·laboracions amb residències internacionals que acullin residents provinents del Principat andorrà. En aquest sentit, un comitè format per representants de l'Institut Ramon Llull i del ministeri de Cultura i Esports d'Andorra s'encarregarà de fer el seguiment del projecte i seleccionar les candidatures escollides.

Més a Andorra