03.10.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

La mascareta deixa de ser obligatòria als carrers d'Andorra

El consell de ministres d'Andorra aprova que deixi de ser obligatori, de manera immediata, portar la mascareta als carrers i altres espais exteriors.
Mascareta espais públics Andorra
La mascareta a Andorra deixarà de ser obligatòria en espais públics / bondia.ad
La mascareta deixa de ser obligatòria als carrers d'Andorra

El consell de ministres d'Andorra ha aprovat, en la seva reunió d'aquest dimecres, eliminar l'obligació de portar mascareta als espais exteriors. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar fa setmanes que si continuava la bona evolució de les dades epidemiològiques es podria suprimir la necessitat de portar protecció facial pel carrer i a zones obertes mentre que s'ha de continuar fent-la servir a tots els espais interiors. La voluntat del Govern és que la mesura entri en vigor de manera immediata.

Pedro Sánchez assegura que 'aviat' a Espanya

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que "aviat" l'ús de mascareta al carrer deixarà de ser obligatori. "Aviat abandonarem les mascaretes al carrer", ha dit aquest dimecres en una intervenció en la inauguració del Fòrum empresarial Espanya-Corea a la Cambra de Comerç d'Espanya. Sánchez ha destacat que l'Estat espanyol ha assolit "velocitat de creuer" en la vacunació i que "en uns dies" ja hi haurà més de 15 milions de persones vacunades amb la pauta completa. El cap de l'executiu espanyol ha subratllat que "en unes setmanes" el 50% de la població tindrà almenys una dosi i que la setmana passada es van administrar 3,5 milions de dosis, una xifra que supera la "capacitat històrica" d'Espanya de vacunació.

La mascareta deixa de ser obligatòria als carrers d'Andorra
Comentarios