SUCCESSOS

Un jove de Puigcerdà va a la Policia per demanar ajuda i acaba detingut i condemat per portar cocaïna

La fiscalia andorrana el va acusar de consum i tràfic de cocaïna, però el Tribunal Superior l'ha acabat condemnant només per consum
Policia d'Andorra 2
photo_camera El GSMO de la Policia d'Andorra fent un reforç al Pas de la Casa / @andorra_policia

Un jove de Puigcerdà va a la Policia per demanar ajuda i acaba detingut i condemat per portar cocaïna. La cronologia dels fets va ser la següent: el noi havia anat amb un company, després de consumir cocaïna a la població d' Ax-les-Thermes, al departament de l'Arieja, a poca distància d'Andorra. El seu company es va discutr amb un tercer, es va enfadar i se'n va anar deixant-lo sol a les onze de la nit i amb l'equipatge de tots dos. De cop i volta, es va trobar en un voral de la carretera i sense parlar francès. Aleshores va decidir aturar un cotxe perquè el portessin de nou a Puigcerdà. En conductor que el va recollur va dir que el podia deixar al Pas de la Casa, on es dirigia, i que des d'allà podria anar cap a Puigcerdà.

Policia d'Andorra

El jove cerdà es va dirigir al despatx de policia del Pas de la Casa per demanar ajuda per retornar a Puigcerdà o per passar la nit al Principat i marxar l'endemà. Els agents li van fer un escorcoll i li van trobar a la motxilla un necesser on hi havia set grams de cocaïna i una bàscula de precisió. El jove va reconèixer ser consumidor de cocaïna des dels quinze anys, però assegurava que no tenia cap intenció de vendre res a Andorra, sinó tan sols marxar cap a la Cerdanya.

La fiscalia andorrana el va acusar immediatament de consum i tràfic de cocaïna. El Tribunal Superior, però, el va acabar condemnant únicament per consum de drogues perquè va considerar evident que si el jove volia vendre droga a Andorra no aniria a la policia perquè l'ajudi a tornar a Puigcerdà.