26.06.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

La frontera amb Andorra tancada des de les 22 a les 6 hores

L'estat d'alarma s'aplicarà per un període inicial de 15 dies però el govern espanyol proposarà que estigui vigent fins al 9 de maig 
Pla general del recinte duaner situat a la frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles que volen entrar al Principat. Imatge facilitada per l'Agència de Notícies Andorrana (ANA) el 16 de març de 2020 (Horitzontal).
Recinte duaner situat a la frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola /ANA
La frontera amb Andorra tancada des de les 22 a les 6 hores

El govern espanyol ha aprovat, en una reunió extraordinària del consell de ministres, el decret de l'estat d'alarma que permet a les comunitats aplicar el toc de queda nocturn per frenar la propagació de la Covid-19. La mesura suposa que la circulació per la frontera espanyola queda prohibida des de les 22 hores de la nit fins a les 6 hores si no és per motius justificats, ja que aquest és el tram horari que Catalunya ha fixat per limitar la mobilitat, segons ha avançat TV3, i entrarà en vigor avui mateix.

El Procicat ha detallat les excepcions que hi haurà al toc de queda a partir d'aquest diumenge. En general, la circulació i els desplaçaments resten prohibits entre les 10 de la nit i les sis del matí. Es podrà sortir per assistència sanitària d'urgència o de farmàcia; el desplaçament laboral per anar i tornar de treballar; per fer cura de persones grans, menors d'edat, dependents o vulnerables per motius inajornables; o el retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge. D'altra banda, es permet passejar el gos de les 4 a les 6 del matí. En la primera nit, els dispositius policials tindran un caràcter "purament pedagògic", segons ha anunciat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper.

Les excepcions inclouen les activitats culturals, que podran allargar-se fins les 22 hores i que els assistents tornin a casa seva entre les 22 hores i les 23 hores.

En canvi, els serveis, el comerç minorista, la restauració, les activitats esportives i reacreatives i els espais públics hauran de tancar a les nou de la nit. Pel que fa a la restauració, hauran de tancar a les nou de la nit també els serveis a domicili i la recollida amb cita prèvia.

La frontera amb Andorra tancada des de les 22 a les 6 hores
Comentarios