CIMERA IBEROAMERICANA

Espanya i Andorra volen dur a terme trobades anuals per parlar de temes fiscals

Espot agraeix a Sánchez la col·laboració de l'Estat en matèria de vacunes
Pla general del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, acompanyat del copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives i del cap de Govern, Xavier Espot, a la cimera Iberoamericana el 20 d'abril del 2021. (horitzontal)
photo_camera El president Pedro Sánchez, amb el copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives i el cap de Govern, Xavier Espot /Marta Lluvich

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el cap de l'executiu andorrà, Xavier Espot, volen "institucionalitzar" una reunió anual de treball de ministres d'Hisenda per "harmonitzar" la situació. Tot i que no han transcendit més detalls, la idea és seguir la línia de cooperació en matèria fiscal establerta en els darrers anys. Aquest ha estat un dels temes que han abordat en una reunió bilateral que s'ha celebrat al en el marc de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern. Des del Principat han volgut agrair la col·laboració d'Espanya en matèria de vacunes, aspecte sobre el qual Sánchez ha defensat que "és un problema que necessita solidaritat" i que la campanya de vacunació s'està accelerant a Espanya i la UE.

El president de l'executiu espanyol i l'andorrà han comentat les expectatives sobre la situació sanitària dels pròxims mesos, quan tots dos territoris es trobaran en temporada alta en l'àmbit turístic. També s'ha abordat la necessitat d'iniciar un debat sobre el tema de les patents de les vacunes i l'escalabilitat en la seva producció.

D'altra banda, Espot ha demanat el suport del govern de l'Estat per avançar en les negociacions de l'acord d'associació del Principat amb la UE. Sobre aquesta qüestió, Sánchez li ha manifestat la seva voluntat de continuar col·laborant. Finalment, el president espanyol l'ha felicitat per l'organització de la cimera, sobre la qual ha ressaltat que és "l'únic fòrum multilateral que reuneix als països de la regió" i que veu "crucial" que aquest es continuï duent a terme amb regularitat.

Més a Andorra