INSTITUCIONS

Erra posa en valor el pes que Andorra dona a l'oficialitat del català: "És envejable"

La presidenta del Parlament visita la seu del Consell General i es reuneix amb el seu homòleg al Principat
Erra Consell General Andorra 1
photo_camera La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, saludant el seu homòleg a Andorra, Carles Ensenyat / Albert Lijarcio

La presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, ha posat en valor el pes a l'oficialitat del català que dona Andorra, que veu "envejable". Tot plegat, en un context en què l'executiu del Principat treballa en la renovació de la llei de la llengua oficial, que substituirà la del 1999 i obligarà a demostrar uns coneixements mínims de català per poder renovar el permís de residència i treball al país. En aquest sentit, ha dit que la situació a Catalunya és "delicada", per la pèrdua del seu ús social, i ha ressaltat la importància que té assolir la seva oficialitat a Europa per tenir "més força i viabilitat". Aquesta ha estat la primera visita al Consell General d'Erra com a presidenta, on s'ha reunit amb el seu homòleg, Carles Ensenyat.

Erra Consell General Andorra 2
La presidenta del Parlament, Anna Erra, sortint de Casa de la Vall amb el Síndic General, Carles Ensenyat, i la subsíndica, Sandra Codina / Albert Lijarcio 

Erra ha afirmat que "la llengua es perd si no es parla" i que per això s'ha intentat, a escala política, que el català arribi a les institucions europees. A més del salt que suposaria aquesta fita, creu que la importància d'una llengua està en el fet que la població l'utilitzi i "sigui útil", motiu pel qual ha destacat el paper que té el català a Andorra, on és llengua oficial.

Erra Consell General Andorra 3
Carles Ensenyat, Anna Erra i Sandra Codina visitant l'hemicicle del Consell General / Albert Lijarcio

La presidenta ha declinat fer declaracions sobre qüestions de l'actualitat parlamentària catalana i ha dit que la visita té com a objectiu reforçar les relacions entre tots dos parlaments, que comparteixen temàtiques comunes i on hi ha una relació de bon veïnatge. Així, amb la reunió amb síndic general andorrà i la subsíndica, Sandra Codina, s'han parlat de les diverses dinàmiques que hi ha a cada cambra. Finalment, ha aprofitat la trobada per convidar Ensenyat a una nova reunió al Parlament de Catalunya.

Anna Erra amb Bisbe Vives
L’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha rebut la visita de la Presidenta del Parlament, Anna Erra / Bisbat d'Urgell

Visita al Copríncep Episcopal

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha rebut aquest matí la visita de la Presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, en una visita de cortesia institucional. La Presidenta anava acompanyada, a la seva arribada, del seu Cap de Gabinet, Jordi Moreso, de l’Adjunta al Cap de Gabinet, Anna Grabalosa i del Cap de Relacions Institucionals del Parlament, Eduard Triay.

La trobada entre l’Arquebisbe i la Presidenta del Parlament s’ha dut a terme, segons una comunicat del Bisbat d'Urgell, "en un ambient cordial", i han tingut ocasió d’intercanviar parers sobre qüestions d’actualitat al Pirineu i a Catalunya, i "sobre la gran aportació que fa l’Església a la societat."