Salut

Primeres sospites de coronavirus a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha activat el protocol d'actuació per casos de coronavirus. Avui hi havia dues ciutadanes ingressades en observació però aquesta mateixa tarda una ja ha estat donada d'alta després de confirmar-se que no està contagiada de coronavirus. Només segueix ingressada una ciutadana xinesa que aquest migdia ha entrat a Urgències.

andorra
photo_camera La frontera andorrana.

Aquesta notícia arriba després que avui s'hagin confirmat els dos primers casos a Barcelona. En aquest sentit, segons publica el Diari d'Andorra, un informe que ha dut a terme un grup d’experts independents assegura que Andorra és dels països menys preparats a l’hora de fer front a una pandèmia. Segons el rànquing, el Principat es troba en la posició 143 dels 195 països analitzats i té una puntuació de 30,5 sobre 100. Entre els criteris que segueixen els experts per elaborar el rànquing hi ha la solidesa del sistema sanitari o la capacitat de detecció d’epidèmies. La prevenció, la ràpida resposta i el compliment de les normes internacionals també són tasques pendents per al país. El factor positiu és la poca vulnerabilitat i risc ambiental del país.

El ministeri de Salut segueix treballant en l’adaptació del protocol específic d’actuació davant d’un possible cas d’infecció per coronavirus a Andorra als marcats per l’OMS. El protocol s’ha desenvolupat entre diverses entitats especialitzades en malalties infeccioses i, paral·lelament, s’ha creat una taula interministerial que es reuneix setmanalment per coordinar i gestionar l’actuació. Es recomana als viatgers que retornin de zones on hi ha transmissió autòctona que es posin en contacte amb el telèfon d’emergències 116 si no es troben bé o si tenen símptomes en els 14 dies després de la tornada, segons apunten al Diari d'Andorra.

comentaris