AFERS EXTERIORS

Dos dels sanitaris cubans que treballaven a Andorra arran de la crisi del coronavirus podrien haver desertat

La seva desaparició no ha estat denunciada i s'especula si podrien haver travessat la frontera en direcció a Espanya
Sanitaris cubans Andorra bis
photo_camera El metge cubà Dariel Romero, segon per la dreta, al costat de la ministra andorrana d'Exteriors, Maria Ubach/SFGA

Un metge i una infermera de la delegació de sanitaris cubans que van anar a treballar a Andorra el mes de març passat haurien desertat. Fonts de l'executiu del Principat han confirmat que aquestes dues persones no han tornat a l'hotel on estaven allotjades.  El facultatiu és l'anestesista Dariel Romero, procedent de l'Havana, i era qui portava la bandera en les fotos l'acte de comiat del grup abans de sortir de Cuba que va difondre el ministeri d'Exteriors de l'illa.

De moment, no consta que hi hagi cap denúncia sobre la seva desaparició i es desconeix on poden haver marxat, tot i que s'assenyala que haurien pogut travessar la frontera en direcció a Espanya. La delegació, integrada per 39 professionals, va arribar al país per donar suport sanitari en un moment en què els equips mèdics es trobaven tensionats per la crisi del coronavirus. Una part d'aquesta ja havia tornat a casa, però encara queden 23 professionals que han de marxar a finals de mes.

comentaris