ECONOMIA

Crèdit Andorrà adquireix el 100% de Vall Banc, hereu de BPA

L'import de l'operació no ha transcendit i queda pendent de l'autorització dels supervisors
Crèdit Andorrà 2
photo_camera Edifici central de Crèdit Andorrà / Crèdit Andorrà - Eduard Comellas

Crèdit Andorrà ha anunciat aquest diumenge la compra del 100% de l'entitat hereva de BPA, Vall Banc, fins ara propietària del fons J.C. Flowers & Co. L'operació, de la qual no n'ha transcendit l'import, es finançarà íntegrament amb fons propis de Crèdit Andorrà. Les negociacions han culminat amb l'acord entre el conseller executiu i director general de Credit Andorrà Financial Group, Xavier Cornella, i el president del consell d'administració de Vall Banc, Richard Carrión. Ara, la formalització queda pendent de l'autorització dels supervisors corresponents, segons ha explicat Credit Andorrà en un comunicat.

L'entitat ha destacat que aquesta operació accelera els objectius previstos en el Pla Estratègic 2021-2023 i "reforça la seva fortalesa en les principals magnituds del negoci" i en la banca comercial, on ja disposava d'una quota de mercat propera al 50% en el segments de particulars i del 70% en el d'empreses.

vallbanc

Després de la compra anunciada aquest diumenge i la de GBS Finance a Espanya, Crèdit Andorrà espera tancar l'exercici d'aquest any amb prop de 23.000 milions d'euros de volum de negoci i arribar als 40 milions d'euros de beneficis recurrents a partir del 2023. D'altra banda, segons Crèdit Andorrà, es traduirà en una integració dels treballadors de les dues entitats.

L'any 2016, el Consell d'Administració de l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) va acordar seleccionar la firma d'inversió estatunidenca J.C. Flowers & Co. com a adquirent de Vall Banc per un preu total de fins a 29 milions d'euros. Era la nova entitat sorgida arran de la intervenció de BPA, després que aquesta entitat fos intervinguda arran d'un avís del Finances Crime Enforcement Network, depenent del Departament del Tresor dels Estats Units, en què s'alertava que podia estar blanquejant diners del crim organitzat.

comentaris