19.05.2022 |
Viure als Pirineus

AEROPORTS

El cònsol de Canillo es mostra crític amb el projecte d'aeroport nacional d'Andorra a Grau Roig

Francesc Camp expressa els seus dubtes sobre la viabilitat econòmica i mediambiental del projecte divulgat per la Cambra de Comerç d'Andorra
Aeroport d'Andorra Grau Roig
La simulació de l'aeroport nacional presentada per la Cambra de Comerç d'Andorra /. CAMBRA
El cònsol de Canillo es mostra crític amb el projecte d'aeroport nacional d'Andorra a Grau Roig

El cònsol major de la Parròquia de Canillo, Francesc Camp, s'ha mostrat crític amb el projecte de construcció d'un aeroport nacional a Grau Roig. Així ho publica aquest dilluns el DIARI D'ANDORRA, on el còsol canillenc afirma "que té grans dubtes sobre la seva viabilitat".

Francesc Camp Cònsol Major de Canillo

(Foto: Francesc Camp, còsol major dela Parròquia de Canillo)

Francesc Camp ha exposat al Diari d'Andorra que la proposta divulgada per la Cambra de Comerç d'Andorra "pot provocar molts problemes a la seva parròquia". El mandatari comunal ha manifestat que  “més enllà de tot el que s’ha dit sobre el projecte, encara hem de veure si la instal·lació és viable econòmicament, mediambientalment i en l’àmbit operatiu; qüestions que fins a la data no estan gens clares”, va indicar. Camp ha manifestat que la construcció de la infraestructura també afectarà la qualitat de vida dels ciutadans de Canillo. “Nosaltres estem treballant en un pla d’urbanització per a la parròquia per anar cap a una pressió més baixa i millorar la vida dels residents, però el camp d’aviació va en contra d’aquesta qualitat, ja que trasbalsarà la població en el seu moment de descans”, ha dit.

La prioritat és l'Aeroport de la Seu d'Urgell

El 2018, Francesc Camp, en la seva condició de Ministre de Turisme del Govern d'Andorra, ja va declarar que "la prioritat d'Andorra era l'Aeroport de la Seu d'Urgell". El ministre Camp defensava la infraestructura alturgellenca i declarava que "estaven volcats en obtenir el sistema d'aterratge amb GPS, per tal que els avions puguéssin enlairar-se i aterrar en condicions climatològiques adverses", fet que avui ja és una realitat.

El cònsol de Canillo es mostra crític amb el projecte d'aeroport nacional d'Andorra a Grau Roig
Comentarios