ACCIÓ EXTERIOR

La consellera d'Exteriors, Meritxell Serret, manté que obrirà la delegació de Catalunya a Andorra

La consellera assegura, en resposta al diputat Josep Rius, que “els propers dies” hi haurà passos importants a la delegació d’Andorra.
Serret al ple del Parlament de Catalunya
photo_camera La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, intervenint al Parlament de Catalunya / Bernat Vilaró

La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, ha avançat que el Consell Executiu aprovarà la setmana que ve el nomenament del nou delegat al Japó i que pròximament també es faran "passos importants" a les delegacions d'Andorra i Brasil. "Tenim claríssim que el que sí condicionarà l'acció exterior serà tenir pressupostos. Si volen ajudar, ajudin perquè hi hagi pressupostos", ha dit en resposta al diputat de Junts, Josep Rius. Prèviament, el diputat ha mostrat "preocupació" pel desplegament de les polítiques d'acció exterior del govern d'ERC en solitari. I ha avisat que "la política exterior, si no la fas, te la fan".

En el marc de la sessió de control al ple del Parlament, Serret ha afegit que en els pròxims mesos també es faran accions perquè les delegacions del Con Sud, del Senegal i de l'Àfrica Meridional siguin "operatives".

La consellera també ha demanat que no "s'alimentin polèmiques interessades" al voltant de les delegacions i de l'acció exterior. I ha assegurat que el seu departament seguirà treballant amb "rigor" perquè la política exterior sigui "útil" per a la ciutadania, "millori" la confiança i la reputació.

comentaris