ESPECTACLES

Cirque du Soleil estrena 'Festa' i commemora els seus primers deu anys de presència a Andorra

Les funcions s'allargaran fins al 30 de juliol, oferint uns 3.800 seients i amb més de 50.000 entrades venudes
Cirque du Soleil Festa 1
photo_camera 'Festa' recupera la major presència de números acrobàtics / Albert Lijarcio

Cirque du Soleil ha estrenat aquest dissabte a Andorra l'espectacle 'Festa', amb el qual la companyia canadenca ha volgut rememorar els primers deu anys de presència al Principat. Així, s'han recopilat alguns dels millors moments de funcions anteriors, tot oferint una "explosió d'energia i d'emocions" segons ha comentat el seu director, Oriol Tomas. El muntatge compta amb una vintena d'actors i dos cantants, els quals es situen en un hotel imaginari d'un entorn de muntanya, tot inspirant-se en el país dels Pirineus. Una de les novetats d'enguany és que tot el públic està assegut, amb unes 3.800 localitats disponibles. L'espectacle es podrà veure fins al 30 de juliol i, pel que fa al ritme de venda d'entrades, aquest ja supera les 50.000.

'Festa' vol celebrar la fusió que hi ha hagut entre el Cirque du Soleil i Andorra durant els darrers deu anys, en què la companyia canadenca ha presentat muntatges exclusius per ser estrenats al Principat. En aquesta ocasió, s'explica el somni d'un director d'hotel que vol que els seus empleats recordin que ell ha estat el seu fundador. Aleshores, en despertar-se, veu com arriben els turistes i es situen en diferents punts de l'establiment.

Cirque du Soleil Festa 2
'Festa' recupera la major presència de números acrobàtics / Albert Lijarcio

Per Tomas, que va néixer a Barcelona i després es va traslladar al Canadà a viure amb la seva família, aquesta ha estat la primera experiència amb el Cirque du Soleil. El director de l'espectacle destaca que ha pogut treballar amb un equip molt creatiu que fa propostes "molt atrevides" i "innovadores". Un dels actors, Roberto Álvarez, diu que formar part d'aquesta companyia "és un somni" que li ha permès conèixer gent fent el que més li agrada.

Per la seva banda, el ministre de Turisme i Comerç d'Andorra, Jordi Torres, ha assegurat que és una "gran satisfacció" poder comptar amb els espectacles del Cirque du Soleil. En aquest sentit, destaca que en algunes edicions s'han superat els 80.000 espectadors, un volum que valora positivament tenint en compte que el mes de juliol no és una època d'alta afluència al Principat. En aquest sentit, ha explicat que aquesta oferta és un "reclam interessant" de cara a aconseguir visitants que pernoctin al país.

Cirque du Soleil Festa 3
'Festa' recupera la major presència de números acrobàtics / Albert Lijarcio

Torres ha reconegut que el Cirque és "difícil de suplir" i que caldrà veure si la proposta té continuïtat, ara que finalitza el contracte amb la companyia i cal renegociar-lo a partir de la tardor. De les 22 representacions previstes per enguany, destaca el fet que ja s'han distribuït un 90% de les localitats que s'oferten en cap de setmana. L'entrada al recinte es pot fer a partir de les vuit del vespre, on també hi ha un servei de restauració.

Més a Andorra