PATRIMONI MUNDIAL

La catedral de la Seu dins la candidatura d'Andorra per a Patrimoni Mundial de la UNESCO

La catedral de la Seu d'Urgell forma part del conjunt de tretze monuments testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra.

Catedral la Seu:gencat.cat 2
photo_camera Catedral de la Seu d'Urgell/gencat

El Govern d'Andorra ha aprovat aquest dimecres, en sessió de Consell de Ministres, l'inici dels tràmits per a la presentació de la candidatura per a Patrimoni Mundial de la UNESCO, sobre els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra. El document aprovat avalua la viabilitat d'una candidatura transnacional sobre el llegat monumental repartit entre els territoris pirinencs que testimonien un procés únic de la història de la construcció política i territorial europea, com és la creació del Coprincipat d'Andorra.

Els testimonis materials de la construcció del Coprincipat d'Andorra, són un conjunt de tretze monuments distribuïts pel territori pirinenc i seleccionats en funció de la seva contribució determinant per explicar el fet històric. Aquests tretze monuments són les esglésies de Sant Joan de Caselles, Sant Romà de les Bons, Sant Martí de la Cortinada, Sant Climent de Pal, Santa Coloma, Sant Serni de Nagol i Sant Miquel d'Engolasters, la Torre dels Moros, el Jaciment del Roc d’Enclar, el Jaciment de la Roureda de la Margineda i la Casa de la Vall, el Castell de Foix, i el conjunt catedralici de la Seu d'Urgell. El conjunt de monuments es relacionen en el seu context històric i cultural, els seus lligams han estat sempre presents fins a dia d’avui.

La inscripció a la llista indicativa és el pas previ a la preparació de la candidatura per a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. Els bens han d’estar inscrits a les llistes indicatives durant un període de com a mínim un any. El lideratge del projecte recaurà sobre el Principat d'Andorra.